Tre Kronor -valmentaja huomasi kohauttaneensa Suomessa – kuittasi toimittajalle: "Jos haluat ison juttusi"

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Sam Hallam huomasi MTV Urheilulle antamiensa Leijonat-kommenttien aiheuttaman mylläkän. Hallam kuittasi nyt hyvässä hengessä toimittajalle, kun Tre Kronor oli päihittänyt Suomen MM-kisojen lohkovaiheen ottelussa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Ruotsi onnistui nujertamaan Suomen Tampereella voittomaalikilpailun jälkeen 2–1, mutta Hallam ei alkuunkaan paukutellut henkseleitään.

– Jos katsoo peliä, Suomi oli parempi joukkue 60 minuutin aikana. Pelasimme minusta todella kovaa ja vahvasti oman maalimme edessä. Puolustimme puolustusalueellamme hyvin, ja alivoimamme auttoi meitä voittamaan, Hallam sanoi.

Hän huomioi Ruotsin energisen jakson toisessa erässä, jossa se siirtyi Oscar Lindbergin maalilla 1–0-johtoon.

– Toisessa erässä maalin jälkeen nostimme tasoamme ja aloimme karvata enemmän. Kaiken kaikkiaan olemme iloisia, miten puolustimme ja taistelimme.

Kuittaus hyvässä hengessä

Suomi pystyi kuitenkin kiekottelemaan omista pois ja hallitsi kokonaisuudessaan peliä, mihin Hallamkin ottelun jälkeen viittasi.

Pelasiko Suomi sinusta niin kuin ajattelit vai oliko enemmän syöttelyä keskustaan?

– Vaikea sanoa heti suoralta kädeltä. Juutut tuohon, jos haluat ison juttusi. Jatka sillä tavalla, Hallam sanoi hymyillen.

Ensimmäistä kauttaan Ruotsin peräsimessä toimiva Hallam oli huomannut, että hänen sanomisensa herättivät äläkkää ja että niitä pui myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen.

– Voin kertoa toisen puolen, että Suomi on erinomainen jääkiekkojoukkue. Heillä on paljon kokemusta jäällä ja penkillä. He ovat puolustavat maailmanmestarit ja puolustavat olympiavoittajat. Meillä on valtoimenaan kunnioitusta suomalaista jääkiekkoa kohtaan, Hallam kommentoi.

C Moren studiossa puitiin ottelun aikana, että Ruotsi pelasi ottelua varsin suomalaisittain. Leijonat hallitsee perinteisesti trapin ja kontrollihyökkäysten rytmilätkän.

Sam Hallam, miten hyvin taktiikka tässä mielessä toimi, vai täytyisikö teidän harkita sitä, jos kohtaatte Suomen vielä myöhemmin tässä turnauksessa?

– Uskon, että molemmat joukkueet katsovat tätä peliä ja tekevät ehkä joitain pieniä säätöliikkeitä. Olen iloinen siihen, miten jätkät taistelivat ja puolustivat tänään. Haluan meidän ottavan sen mukaan turnauksen myöhempään vaiheeseen, hän totesi.

Ruotsilla on nyt kolmesta MM-turnauksen pelistään kolme voittoa, Leijonilla yksi voitto ja kaksi tappiota.

Lue myös:

    Uusimmat