Jonne Virtanen tunsi "Risto Dufvan polttavan katseen selässään" Leijonat-pakin loppuhetkien pelaamisesta – USA:ta vastaan tultava muutos

Petteri Sihvonen ja Jonne Virtanen pääsivät yhtäläiseen näkemykseen siitä, että Suomella ei ole jääkiekon MM-kisoissa Yhdysvaltoja vastaan varaa sellaiseen rallatteluun, mitä Latviaa vastaan nähtiin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat päihitti Latvian lauantaina täpärästi 2–1, kun MM-kotikisojen avausottelunsa pelannut ja tehopisteet 1+1 summannut Mikael Granlund kihautti voittomaalin ylivoimalla varsinaisen peliajan viime minuuteilla.

Siinä missä Latvia sai MTV Urheilun asiantuntijalta Petteri Sihvoselta ja Jonne Virtaselta kehuja taktisesta valmiudestaan ja sitoutuneesta puolustamisestaan, Sihvonen arvosteli Jukka Jalosen Leijonia riskejä ottavasta "hurlumhei-pelaamisesta". Hän katsoi, että Leijonat on panostanut vahvasti hyökkäysalueen hyökkäyspeliin ja puolustajista on tullut kuin hyökkääjiä.

Sihvonen nosti esiin myös näytteen aivan lopusta, kun puolustaja Ville Pokka lähti tukemaan hyökkäystä kaukaa.

– Pokka luistelee ja painaa syvälle, vaikka johdetaan 2–1 ja peliaikaa on pari minuuttia. Tästä ollaan, Jonne, varmaan samaa mieltä, että tähän ei voida mennä? Sihvonen kysyi Virtaselta.

Virtanen viittasi tässä kohtaa entiseen, säntillisyydestä tarkkaan valmentajaansa.

– Tunsin tuossa tilanteessa jopa Risto Dufvan polttavan katseen minun selässäni, entinen kulttihyökkääjä sanoi.

Sihvonen ja Virtanen olivat monessa kohdin eri linjoilla, mutta pääsivät yhteisymmärrykseen siitä, että Leijonilla ei ole seuraavaksi maanantaina vastaan asettuvaa Yhdysvaltoja vastaan varaa samanlaiseen pelaamiseen kuin Latviaa vastaan.

Millä lailla USA eroaa vastustajana ja mitä uudenlaisia haasteita se Leijonille MM-kotikisoissa tuo? Entä mistä asioista Sihvonen ja Virtanen kiistelivät lujasti? Katso koko Sihvosen ja Monsterimonnin MM-studio alla olevalta videolta.

Kiekkoasiantuntijamme Sihvonen ja Monsterimonni:  Latvia on kuin Suomi ennen 14:26
Petteri Sihvonen ja Jonne Virtanen pureutuivat tiukasti Leijonien pelaamiseen Latvia-ottelun jälkeen.

Sihvosen ja Monsterimonnin MM-studio on MTV Uutiset Livessä MM-turnauksen aikana nähtävä ohjelma. Jääkiekkoanalyytikko Petteri Sihvonen ja uransa tähän SM-liigakauteen päättänyt Jonne Virtanen arvioivat räväkkään tapaansa Leijonien otteita ja muita MM-ilmiöitä aina Suomen peliä seuraavan päivän aamuna.

Lue myös:

    Uusimmat