Leijonat-sankari keuhkosi kammotaklauksesta – pistehirmun kausi ohi? "Toivottavasti saa uraansa jatkaa"

RoKi-puolustaja passitetaan ulos rujosta taklauksesta – "Yleisö huokaa moneen kertaan" 1:54
Katso ulosajoon johtanut taklaus tästä – selostaja teki mielipiteensä varsin selväksi.

Iisalmen Peli-Karhujen päävalmentaja Marko Tuomainen kävi todella kuumana jääkiekon Mestiksen puolivälieräavauksen jälkeen. Hän ennakoi, että pistetykki Leo Ringin kausi olisi ohi sen jälkeen, kun Rovaniemen Kiekon Aleksi Kenttämaa oli taklannut häntä ulosajon arvoisesti.

Kenttämaa niittasi Ringiä kolmannessa erässä kyynärpäällä laidan lähellä. RoKin puolustaja ja varakapteeni passitettiin suihkuun pään aluelle kohdistuneesta taklauksesta.

Näet taklauksen ylälaidan videolta.

IPK-luotsi Tuomainen otti tapahtumiin kiivaasti kiinni lehdistötilaisuudessa.

– Vaikeaa on ymmärtää. Meidän johtoryhmämme jäsen seisoo heidän penkin vieressään ja sieltä koko ajan kuuluu, että Ring ja (Julius) Vesaaja lähtee isoista ovista. Onneksi lähti vain toinen, Tuomainen alusti ja jatkoi:

– Hänellä kyllä taitaa olla kausi ohi. Katsotaan, mitä kurinpito sitten tekee.

– Hämmentävää välillä. Nyt puhutaan pikkuisen isommista asioista. Toivottavasti "Leksa" on kunnossa, että saa uraansa jatkaa.

Tuomainen sanoi vielä perään, että "mies huilaa varmaan ainakin tämän sarjan". Tuomainen jäi lehdistötilaisuuden jo päätyttyä paikoilleen tuijottamaan eteensä lasittuneella katseella.

Näet lehdistötilaisuuden alta.

Haastattelu: IPK - RoKi 2:52
IPK-päävalmentaja Marko Tuomainen kiehui lehdistötilaisuudessa.

IPK voitti runkosarjan ylivoimaisesti, mutta se joutui puolivälierät avanneessa kotiottelussaan runkosarjakahdeksikkoa vastaan tiukille. RoKi tasoitti 3–3:een varsinaisen peliajan viimeistä edellisellä minuutilla, mutta IPK voitti pelin lopulta 4–3 Juuso Heikkilän ensimmäisessä jatkoerässä niittaamalla ylivoimamaalilla.

Maali: IPK - RoKi, Juuso Heikkilä(10 IPK) 1:41
Tästä näet, miten IPK:n jatkoerämaali syntyi ylivoimalla.

Välieräpaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Sarja jatkuu lauantaina Rovaniemellä.

Pistekuningas

Taklattu Leo Ring on IPK:lle arvokas pelaaja – hän voitti Mestiksen runkosarjan pistepörssin taottuaan 49 otteluun pinnat 20+45=65. 22-vuotias hyökkääjä siirtyi vasta helmikuun puolivälissä IPK:hon toisesta Mestis-seurasta KeuPasta.

Tuomaisen myös mainitsemalle hyökkääjälle Julius Vesaajalle tilastoitiin kahden minuutin rangaistus poikittaisesta mailasta toisessa erässä.

Tuomainen muistetaan pelaajauraltaan etenkin MM-kisoista 1999. Hän tuikkasi välierän jatkoajalla Leijonille voittomaalin Ruotsin verkkoon.