Tunteet kuumenivat Mestiksen kärkiottelussa – Jokerien ja IPK:n miehiä suihkuun: "Järjestelmässä vika"

Mestiksen kärkiottelussa ulosajo – Jokerien hyökkääjä jyrättiin rajusti 2:31
Tästä ulosajosta ei IPK:n päävalmentaja Marko Tuomainen ollut tyytyväinen: Mikko-Matti Paakkola ulos taklauksesta Jokerien Oskari Kalajanniskaan.

Jokerit oli päätöserään asti kiinni voitossa Mestiksen sarjakärjestä, mutta Iisalmen Peli-Karhut nousi lopulta tärkeään 3–2-vierasvoittoon jatkoaikaosumalla.

Jokerit johti ottelua kahdella ylivoimamaalillaan 2–1, kunnes IPK:n Austin Alger tasoitti vajaat 13 minuuttia ennen loppua niin ikään ylivoimalla.

Jatkoaikaa oli jäljellä vain vajaa puoli minuuttia, kun Alex Berardinelli ratkaisi IPK:n 3–2-vierasvoiton ohjauksellaan. IPK jatkaa Mestiksen kärjessä selvällä erolla Imatran Ketterään. Jokerit on sarjassa kolmantena.

Ottelussa nähtiin kolme rangaistukseen johtanutta päähän kohdistunutta taklausta, joista kaksi aiheutti ulosajon.

Ensin avauserässä Jokerien Jere Vertanen sai 2+10 minuuttia iskettyään vaarallisen taklauksen vastustajaa päähän. Vain pari minuuttia myöhemmin IPK:n Mikko-Matti Paakkola taklasi avojäällä Jokerien Oskari Kalajanniskaa ulosajon arvoisesti.

Päätöserässä myös Jokerien Niclas Tenhovuori hankki itselleen ulosajon.

Paakkolan taklauksen voi katsoa jutun ylälaidan videolta ja Tenhovuoren tilanteen alta:

(juttu jatkuu videon jälkeen)

Jokerien Niclas Tenhovuori ulos päähän kohdistuneesta taklauksesta 4:45
Jokerien Niclas Tenhovuori ajettiin ulos tästä taklauksesta.

IPK:n päävalmentaja Marko Tuomainen ei ollut tyytyväinen keskusteluunsa tuomariston kanssa. Häntä sapetti erityisesti Paakkolan ulosajo.

– Televisiokamerasta kun katsoo Jokerit-pelaajan selän takaa, niin näkee selvästi, ettei osu päähän. Mutta sitten kysyin tuomaristolta, niin heillä ei ole sellaista kuvakulmaa käytössä. Kaikki kuulemma näkivät eri kuvakulmasta, että osui päähän, Tuomainen ihmetteli ottelun jälkeen.

– Tuossa on järjestelmässä joku vika, jos sieltä ei saada vaikka televisiokuvasta parempia kulmia. Siitä tulee varmaan väliaikainen pelikielto, jos siellä ei ole viikonloppuna joku katsomassa videoita, entinen NHL-kiekkoilija lisäsi.

Haastattelu: Jokerit - IPK, Marko Tuomainen( IPK) 2:26
IPK:n päävalmentaja Marko Tuomainen ei ollut tyytyväinen pelaajansa ulosajoon johtaneeseen tuomioon.

Juttua korjattu klo 5.1. klo 0.51: Paakkolan taklauksen kohteena ei ollut Ludwig Persson, joka IPK:n pelaaja, vaan Jokerien Oskari Kalajanniska.