Jokerit koki yllätyksen – kylmä ratkaisu Mestis-puolivälierien avaukseen

Maali: Jokerit - Hermes, Santeri Sulku(50 Hermes) 1:03
Hermes iski Jokerien rumputulen jälkeen kylmästi vastaan – tästä syntyi ottelun voittomaali.

Helsingin Jokerit kärsi hienoisen yllätystappion jääkiekon Mestiksen puolivälierien avausottelussa. Kokkolan Hermes haki 3–1-voiton.

Sisu Yliniemi sivalsi Hermeksen avauserässä ylivoimalla 1–0-johtoon.

Maali: Jokerit - Hermes, Sisu Yliniemi(38 Hermes) 1:12
Ottelun avausmaali syntyi Hermeksen Sisu Yliniemen lavasta.

Kulttihyökkääjä Olavi Vauhkonen kiepautti puolestaan Jokerien tasoituksen toisen periodin aikana.

Maali: Jokerit - Hermes, Olavi Vauhkonen(42 Jokerit) 0:56
Näin Olavi Vauhkonen pyöräytti Jokerien tasoitusmaalin.

Voittomaali nähtiin myöhemmin samassa erässä. Se oli Jokerien kannalta varsin kylmä naulaus.

Helsinkiläiset myllyttivät rumputulta Hermeksen maalilla, jossa veräjänvartija Visa Vedenpää oli täystyöllistetty.

Hermes pääsi kuitenkin iskemään vastaan. Ja teki sen rivakasti sekä tehokkaasti. Santeri Sulku niittasi limpun yläpesään Topias Liljamon ja Arttu Lausniemen esitöin.

Katso voittomaali ylälaidan videolta.

Arttu Heikkilä sinetöi Hermeksen voiton vajaat puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä tyhjään maaliin.

Ottelua seurasi Helsingin jäähallissa 4 274 katsojaa.

Jokerit sijoittui runkosarjassa kolmanneksi, Hermes kuudenneksi.

Runkosarjavoittaja tiukilla

Yllättävänä voi pitää myös Imatran Ketterän tappiota Joensuun Kiekko-Pojille. Runkosarjaseiska JoKP haki runkosarjakakkosen kotiluolasta Imatralta avauskiinnityksen 3–2-voitolla.

Runkosarjan ylivoimaisesti voittanut Iisalmen Peli-Karhut joutui puolestaan tiukoille runkosarjakasia Rovaniemen Kiekkoa vastaan. IPK voitti ottelun ensimmäisessä jatkoerässä syntyneellä ratkaisulla 4–3.

Kiekko-Espoo hoiteli TUTOn selkeästi maalein 5–0. Espoo oli runkosarjassa neljäs, TUTO viides.

Välieräpaikkaan tarvitaan neljä voittoa.

Kokkolassa ja Turussa jatketaan ottelusarjoja jo huomenna perjantaina, Joensuussa ja Rovaniemellä pelataan puolestaan lauantaina.