Leijonat saaneet isompansa tutisemaan – "Kyllä minuakin pelottaisi perkele!"

Leijonien hyökkääjän Harri Pesosen kaksiviikkoinen MM-kisoissa on tuntunut olevan yhtä riemua. Hän on finaaliin selviytyneen joukkueen ilmentymä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen mitalipelit sunnuntaina 26.5.:

Pronssiottelu Venäjä-Tshekki klo 16.45 C More Sport 1 ja MTV3
Finaali Kanada-Suomi klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Pesonen on ottanut MM-kisoissa kaiken vastaan riemulla. Kaikesta näkee, että jokainen vastaan tullut asia on ollut hänelle uusi syy olla taas uutta kokemusta rikkaampi.

- Niinhän täällä kuuluisikin olla! Olemme täällä kuitenkin oman normaalityön ulkopuolella, niin mitäs tänne nyt tulla synkistelemään, Pesonen sanoo.

Iloisuus on toki helpompaa, kun joukkue on pärjännyt. Pesonen on yksi Leijonien lukuisista onnistujista, hän on parantanut peli peliltä.

- Nämä ovat minulle ensimmäiset MM-kisat, niin kaikki on kotiin päin. Olen kyllä yrittänyt vain nauttia näistä hetkistä, ei näitä finaalipaikkojakaan joka vuosi tulla tupsahda. Meidän on aika ottaa hetkestä kaikki irti, hän sanoo iloisena.

Pesonen on 30-vuotias ja oli jo 2015 MM-miehistössä, mutta passia ei koskaan leimattu ja hän lähti kesken reissun pois. Nyt hän pelaa ensimmäistä kertaa MM-kisoissa ja on heti ratkaisuroolissa.

"Ei heikkoa lenkkiä"

Leijonien työnteko ja väsymätön asenne on saanut sekä Ruotsin että Venäjän pelokkaaksi. Molemmat NHL-tähdistä koostuneet joukkueet ovat osin lamaantuneet, kun Leijona on iskenyt kiinni.

- Kyllä minuakin pelottaisi perkele, Pesonen nauraa.

- Ei tunnu, että olisi yhtään heikkoa lenkkiä porukassa. Joka kenttä pystyy hoitamaan oman hommansa, ja sitten löytyy näitä Mörköjä (Marko Anttila), jotka ratkovat pelejä, kukin vuorollaan. On syytäkin pelätä, kyllä me olemme antaneet sellaisia näyttöjä, että ei nämä ole voinut vahingossa tulla, Pesonen sanoo.

Joukkueesta on muovautunut voittava, koska se tekee yhdessä sovitut asiat jäällä. Se ei silti tapahdu itsestään.

- Tuntuu, että meidän porukassa kaikilla on rooli. Ei mene niin, että joku istuisi penkillä ja mietiskelisi, että "minä vedän tuon kaksi vaihtoa", vaan kaikki ovat mukana ja kaikki osallistuvat. Ehkä se tuo voimaa tuohon, että kaikki tuntevat itsensä tärkeiksi.

Sekään ei tapahdu itsestään.

- Tässä on hyvät jätkät, siitähän se lähtee. Meillä on oikeanlaiset tyypit, nälkäiset jätkät haluavat samoja asioita. Se ego on siellä, että kaikki haluavat ratkoa ja olla esillä, mutta se on terveessä hengessä. Ehkä se on huomattu, että on siistiä pelata toinen toiselleen, kun näkee, että joka jätkä tekee niin, Pesonen sanoo.

- (Kristian) Kuuselakin, montako kertaa hän blokkasi viimeisessä erässä. Jätkä painaa konkarina tuohon ja näytti esimerkkiä muille. On helppo mennä seuraavan ja tehdä se perässä, Pesonen linjaa.

Edessä on enää kauden viimeinen ottelu. Suomi voitti Kanadan jo kerran, nyt se pitää tehdä toistamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat