Leijonat kohtasi erikoisen ongelman – Jukka Jaloselta paljastus NHL-huippulupauksesta

6:03
Videolla Jukka Jalonen käy läpi Leijonien Ruotsin EHT-turnauksen joukkuetta.

Leijonien johtokunta nimesi maanantaina joukkueen ensi viikolla pelattavaan Ruotsin EHT-turnaukseen. Mukana oli yksi Nuorista Leijonista tuttu nimi, Matias Maccelli. Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen mukaan Maccelli ei ollut suinkaan ainut harkittu pelaaja alle 20-vuotiaiden joukkueesta.

SM-liigassa Ilvestä edustava Maccelli paukutti seitsemässä MM-ottelussa tehot 3+2=5.

Leijonien luotsi Jukka Jalonen hehkutti erityisesti Maccellin kiekollisia taitoja. Jalosen mukaan Maccellilla on jo tiettyjä ominaisuuksia, jotka ovat ”NHL-tasoa”.

Hän ei ollut kuitenkaan ainut Nuorten Leijonien pelaaja, joka oli tyrkyllä A-maajoukkueeseen.

Toinen esille noussut nimi oli Kärppien maalivahti Justus Annunen.

– Olisimme varmaan ottaneet Annusen tai olisimme ainakin harkinneet häntä, mutta… Jalonen aloitti.

– Siinä kävi sillä tavalla, että (Patrik) Rybar lähti Slovakian matkaan. Samasta seurasta ei oikein voi ottaa kahta maalivahtia, kun heillä on turnauksen yhteydessä kaksi peliä. Sama kun ottaisi kahdeksan pakkia jostain. Ei se olisi ollut viisasta, Jalonen myönsi.

Annunen ja Rybar ovat muodostaneet yhden SM-liigan parhaimman maalivahtikaksikon tällä kaudella.

Erikoisuus ei tähän lopu. Mikäli Leijonat olisi kutsunut Annusen mukaan, olisi Kärppien pitänyt turvautua vasta neljänteen vaihtoehtoonsa.

Joel Blomqvist lähti vielä alle 18-vuotiaiden mukaan – he olisivat menettäneet kolme maalivahtia, Jalonen totesi Kärppien tilanteesta.

NHL-huippulupaus Annunen, 19, esiintyi edukseen nuorten MM-kisoissa. Annunen loisti heti turnauksen alussa, kun hän piti Suomea pystyssä Ruotsin kiekkosateen alla. Ratkaisupeleissä Annunen joutui Suomen heikon puolustamisen uhriksi.

– Hän pelasi hyvät kisat ja tyyppinä hän on ihan loistava, Leijonien päävalmentaja Jalonen kehuu Annusta.

Jalonen itse seurasi nuorten MM-kisat lähietäisyydeltä, sillä hän katsoi kaikki pelit paikan päältä katsomon puolelta. Jalonen oli myös Suomen valmennuksen tukena tarpeen vaatiessa.

Millainen maku sinulle jäi Suomen turnauksesta?

– Marginaalit ovat pienet, kun voittamista miettii. Nuorilla miehillä on opeteltavaa sen suhteen, että miten niitä pelejä voitetaan. Joitain tilanteita pitää pelata vähän viisaammin. Siellä oli hyviä elementtejä, mutta ehkä sitä aivan parasta osaamista ei saatu ulosmitattua tärkeinä hetkinä. Hieman ailahtelevaa se pelaaminen oli, niin kuin se nuorilla kavereilla tuppaa olemaan. Tunne lähtee viemään järkeä, Jalonen miettii, puhuen perään yksilöistä:

– Siellä oli paljon hyviä pelaajia. Meidän joukkueessamme olisi voinut olla joku muukin kuin Maccelli. Tai muitakin. Varmaan jatkossa, vuoden tai kahden sisällä, sieltä nousee kavereita mukaan A-maajoukkuetasolle, Jalonen uskoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja