Huiman nousun Leijoniin tehnyt superlupaus saa kovaa suitsutusta: ”Ei ole varmaan ketään samanlaista”

5:31
Jere Lehtinen kertoi maajoukkuen pelaajavalinnoista maanantaina.

Ilveksen Matias Maccelli on pelannut urallaan 33 ottelua miesten sarjoissa. Helmikuussa hän pääsee mittamaan kykyjään maajoukkueessa. Maccelli on yksi joukkueen neljästä ensikertalaisesta.

Ilveksen Matias Maccelli on tehnyt urallaan huikean nousun. Täksi kaudeksi Ilvekseen siirtynyt Maccelli pelasi vasta syksyllä ensimmäiset miesten ottelunsa. Maanantaina hänet valittiin miesten maajoukkueeseen Ruotsin EHT-turnaukseen.

Sekä päävalmentaja Jukka Jalonen että GM Jere Lehtinen ylistävät 19-vuotiasta pelaajaa.

– Maccellilla on potentiaalia pelata kansainvälistä jääkiekkoa. Hän tulee olemaan NHL-pelaaja jonain päivänä, Lehtinen sanoo.

– Kiva saada hänet mukaan. Pelikäsitys, pelinopeus ja pelinluku ovat huippuluokkaa. Nuoret ovat kiinnostavia, kun he kehittyvät ja menevät eteenpäin kuukausissa.

Jalonen pitää Maccellin ominaisuuksia täysin ainutlaatuisina Liigaan.

– Ei Liigassa ole varmaan ketään samanlaista tai saman tason pelaajaa kuin hän, jos puhutaan kiekon kanssa pelaamisesta. Totta kai hänellä on muutamia pieniä juttuja, joita hän voi parantaa tai juttuja, missä hän voi olla suoraviivaisempi. Mutta jos miettii niitä elementtejä, joita hän tuo esille illasta toiseen Liigassa – ne ovat NHL-tasoa, Jalonen vahvistaa.

– Pidän hänestä tosi paljon pelaajana. Vaikuttaa hyvältä tyypiltä noin muutenkin. Erittäin rohkea ja luova tapaus. Hän pystyy pitämään kiekkoa, mikä on haastavaa puuhaa nykypäivän jääkiekossa. Ei kahta sekuntia, vaan vähän pidempäänkin.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

6:03
Päävalmentaja Jukka Jalonen Ruotsin EHT-turnauksen lähtökohdista: "Sopivan haastavaa itsellenikin"

Siirto Liigaan oikea ratkaisu

Maccelli pelasi vielä viime kaudella Yhdysvalloissa USHL-junioriliigassa, jossa tehtaili 62 ottelussa tehot 31+41=72. Tällä kaudella Ilveksessä meno on jatkunut tehokkaana. Maccelli on pelannut 33 ottelua ja kirjannut pisteet 11+16=27.

– Hänelle on ollut todella hyvä, että hän tuli Liigaan pelaamaan miesten pelejä, ja on onnistunut siellä. Steppi maajoukkueeseen on sillä tavalla helpompi. On hänelle itselleenkin hyvä nähdä, missä hän menee kansainvälisissä peleissä, Lehtinen sanoo.

Maccelli pelasi vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Seitsemässä ottelussa syntyivät tehot 2+3=5.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue lähtee Ruotsin EHT-turnaukseen matkassaan neljä maajoukkueen ensikertalaista. Mukana ovat Maccellin lisäksi puolustaja Oskari Manninen sekä hyökkääjät Lauri Pajuniemi ja Jere Innala.

Näin Leijonissa on kuluvalla kaudella esiintynyt 14 ensikertalaista. Karjala-turnauksessa heitä nähtiin kahdeksan, Venäjän turnauksessa kaksi ja nyt Ruotsissa siis neljä.

Lehtinen pitää tilannetta hyvänä.

– Kaikki ovat onnistuneet seuroissaan ja ansainneet paikkansa. Haluamme nähdä paljon pelaajia, ja on hyvä, että mukaan nousee uusia pelaajia. Kahdessa aiemmassa turnauksessa ensikertalaiset ovat onnistuneet. Se on meille hieno homma.

Kovat ensikertalaiset

Muista debytanteista Oskari Manninen on onnistunut Liiga-yllättäjä KooKoon paidassa.

– Hän on iso osa siellä puolustuksessa. Olemme tienneet hänen olevan siellä, mutta hän on nostanut tasoaan. Tietenkin myös joukkueen pelaamisen taso on noussut.

Lauri Pajuniemi puolestaan on onnistunut suuressa roolissa vaikean kauden pelanneen TPS:n hyökkäyksessä.

– Hän on ollut tasainen onnistuja. On tiedetty, että hänellä on potentiaalia. Hän on hyvä liikkumaan ja hyvä maalintekijä. Hän pystyy pelaamaan kiekolla vahvasti.

Jere Innala oli suuressa roolissa jo HPK:n mestaruudessa viime kaudella. Meno on Lehtisen mukaan jatkunut vahvana.

– Hän on ottanut koko ajan steppejä eteenpäin ja onnistunut taas sillä tasolla, ja haluamme nähdä hänet kansainvälisissä peleissä.

Ruotsin EHT-turnaus pelataan 6.–9. helmikuuta. Suomi pelaa turnauksen ensimmäisen ottelunsa Helsingissä Venäjää vastaan. Tshekin ja Ruotsin Suomi kohtaa Tukholmassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja