"Leijonat henkisesti säpissä ja onnenpiparit syöty" – Jukka Holtari koostaa värikkäästi MM-kisat

Arvostettu kiekkomies, JYPin urheilujohtaja Jukka Holtari kertoo, miksi Suomi hävisi kuolemanpelin Sveitsille. Turnaus kokonaisuudessaan jätti hänestä positiivisen kuvan, vaikka tulos jäi heikoksi.

MAINOS

MM-välierät

la 19.5. C More Sport 1 ja MTV3
16.15 Ruotsi – USA
20.15 Kanada – Sveitsi

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Pääkuvan videolla kooste suositun tuomarikameran kautta Suomen ja Sveitsin ottelusta.

Kisat paikan päällä seurannut Holtari nostaa kolme pointtia esille, miksi Suomi hävisi puolivälieräottelun Sveitsille (2-3).

Sveitsi ratkaisi ottelun toisen erän tehohetkellään, kun se teki kolme maalia alle neljään minuuttiin.

1) Sveitsin pelaamisen laatu

– Kamppailun kovuus taitavilla pelaajilla oli vahva. Sveitsin pelaajisto on samantyylinen kuin Suomella, mutta he ovat noin neljä vuotta pidemmällä almanakassa, Holtari analysoi.

2) Suomi meni henkisesti säppiin

– Tätä asetelmaa ei saatu purettua.

3) Yksittäisen pelin onni

– Onnenpipareita, joissa on kiva lappu sisällä, riittää vain X määrä per turnaus. Oltiin saatu onnea läjäpäin jo edellisissä peleissä.

"Kokonaisuus positiivinen"

Kokonaisuutena Holtari sanoo Leijonien turnauksen jättäneen positiivisen kuvan, vaikka Suomi hävisi kuolemanpelin ja loppusijoitus oli viides.

– Hyviä asioita olivat ennakkoluulottomuus, raikkaus ja oma persoonallinen pelityyli. Pelaajavalinnat oli tehty tukemaan luisteluvoimaista, taitavaa ja kiekkoa liikuttavaa peliä, Holtari toteaa.

– Pakkipäässä suurin osa puolustajista oli kiekkoa liikuttavia pelaajia. He pystyivät pikkusilmukalla pudottamaan karvaajan niskasta, ja syöttämään seuraavia vastaantulevia karvaajia vastaan voittavia syöttöjä.

Vaikka Jukka Holtari näkee tuloksen takana paljon hyviä asioita, eivät suomalaiset yleisesti pitäneet MM-turnauksen antia positiivisena.

– Ymmärrän kyllä Suomen kansan pettymyksen, kun oltiin pelattu niin mainiota lätkää ennen kuolemanpeliä. Kuitenkin puolet kansasta seurasi peliä, Holtari viittaa ottelun valtavaan kiinnostukseen television välityksellä.

Suomen kellistänyt Sveitsi kohtaa Kanadan lauantaina kello 20.15 alkavassa välieräottelussa.

Katso myös Leijonien kapteeni Mikael Granlundin näkemys:


Lue myös:

    Uusimmat