Leijonilla iskunpaikka – asiantuntijat löysivät Venäjän selkeän heikkouden: "Menevät sellaiseen tuplasäppiin"

C Moren asiantuntijat Ville Nieminen ja Karri Kivi tituleeraavat Leijonien lauantaista MM-välierävastustajaa Venäjää motivoituneeksi joukkueeksi, mutta sillä on myös selkeä heikkous.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Suomi lähtee kaatamaan Venäjää kukistettuaan torstai-illan puolivälieräottelussa Ruotsin jatkoajalla maalein 5–4.

– Venäjä osaa viivelähdöt ja trapit niin kuin KHL:ssä pelataan. Heillä on nykyään myös vähän samanlaista kuin Suomella, ettei tarvitse viihdyttää. Ruotsillahan on palloilukulttuurissa, että kaikkien täytyy nauttia siitä ja heidän täytyy viihdyttää toisiaan ja yleisöä mutta ei itseään sillä jääkiekolla. Nyt Venäjällä on motivoitunut ja voittamiseen suuntautunut joukkue, joka on tehnyt pitkän leirityksen. Arvopohja on Venäjällä tällä hetkellä paljon kovempi kuin Ruotsilla, Nieminen sanoi MTV Uutiset Livessä.

Kivi kiteytti, että Jukka Jalosen luotsaama yhteispeli on toiminut Leijonilla alituiseen.

– Kunhan nyt pääsisi edes lähelle, mahdollisimman lähelle, Ruotsi-pelin esitystä, se auttaisi paljon, Kivi totesi.

Sietämistä mitataan

Mutta mihin Leijonat voi Venäjää vastaan erityisesti iskeä? Nieminen linjasi Venäjän selkeäksi heikkoudeksi henkisen sietämisen.

– Tässä on paljon taistelua, intohimoa, yhteispeliä ja ihan mitä vaan, mutta se sietäminen. Toisten sietäminen, tuomareiden sietäminen, vastustajan eli Leijonien sietäminen, tuloksen sietäminen. Sitä mitataan nyt Venäjällä.

Kivi nosti tässä yhteydessä esiin Venäjän puolivälieräottelun Yhdysvaltoja vastaan. Punapaidat johtivat ottelua avauserän jälkeen 2–0, mutta ottelusta kehkeytyi lopulta trilleri, jonka Venäjä vei luvuin 4–3.

– USA:ta vastaan Venäjällä oli mahdollisuus ratkaista peli jo – mikä on kansainvälisissä peleissä aika harvinaista – ihan ensimmäisessä erässä. Mutta se venyi, venyi ja venyi ja USA sai lopussa pienen kirinkin. Silloinhan voi tapahtua mitä vaan. He menevät sellaiseen tuplasäppiin silloin, Kivi luonnehti.

Lue myös:

    Uusimmat