Leijonat hankkiutui eroon ongelmastaan – nämä näytteet alleviivaavat merkittävää muutosta: "Klassinen huippuesimerkki"

Kolmien edellisten jääkiekon MM-kisojen finaalijoukkueet Suomi ja Kanada iskevät tällä kertaa yhteen jo puolivälierävaiheessa. Suomella on alla 7–1-voitto Tanskasta, ja vaikka lohkovaiheen panokseton päätösottelu ei sinällään ollut minkäänlainen mittari, Petteri Sihvonen, Ari Vallin ja Jani Alkio nostivat puolivälierän aattona esiin merkittävän muutoksen Leijonien pelaamisessa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomen puolustajien kiekollinen osaaminen nostettiin heti kisojen alkuvaiheessa isoksi kysymysmerkiksi, ja turnauksen edetessä jopa Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam intoutui tältä osin kritisoimaan kollegansa Jukka Jalosen miehistöä.

Ongelmat avauspelaamisessa ovat näkyneet kiekon roiskimisena, mutta Sihvosen mukaan Leijonien pakistosta on kuoriutunut turnauksen edetessä pelintekijöitä, jopa maalintekijöitä.

– Hitaasti kiiruhtaen päästiin siihen, mitä Leijonilta on totuttu näkemään, Vallin vahvistaa.

Sihvonen nostaa Tanska-ottelun avauserästä esiin eräänkin "klassisen huippuesimerkin", jossa vanha jääkiekkoviisaus pääsee oikeuksiinsa.

Four passes break any defense, niin kuin Juhani Tamminen sanoo.

Osaltaan nyt nähdyn kehityksen taustalla vaikuttaa se, miten keskushyökkääjät tarjoavat itseään pelattavaksi pelinavausvaiheessa.

– Kun pakilla on tunne ja tieto, että sentteri on lähellä ja parhaalla mahdollisella paikalla, mistä peli aukeaa – eli keskustassa tyhjällä jäällä, niin silloin paniikkirännit jäävät pois, Vallin huomauttaa.

Vilttiketjun tuoreimman jakson voit katsoa kokonaisuudessaan alla olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat