Näin Kanadan päävalmentaja reagoi Leijonien kohtaamiseen – viittasi oitis vuoden takaiseen MM-finaaliin

Kanada tuskaillut maalinteon kanssa - Petri Kontiola ja Olli Jokinen tietävät syyn 5:39
Kanada on iso ja hidas sekä heikko erikoistilannejoukkue. Mitä muuta sanottavaa C Moren asiantuntijoilla oli Leijonien tulevasta vastustajasta?

Suomen vastustajaksi torstai-iltana Tampereella pelattavaan MM-puolivälierään valikoitui Kanada, joka löi B-lohkon päätöskierroksella Tshekin ja sijoittui näin Riian-lohkossa Sveitsin jälkeen toiseksi.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomi ja Kanada ovat kohdanneet toisensa kolmessa edellisessä MM-finaalissa. Niistä kahdessa (2019 ja 2022) Suomi oli parempi, kun taas Kanada veti pidemmän korren kaksi vuotta sitten.

Kahdella viime kerralla Kanadan penkin takana on seissyt apuvalmentajan ominaisuudessa mies, joka nyt johdattaa joukkonsa Tampereelle päävalmentajana; André Tourigny.

NHL-seura Arizona Coyotesissa kaksi vuotta päävalmentajana toiminut 48-vuotias kanadalainen tietää siis hyvin, mitä torstai-iltana on edessä.

– Siitä tulee vaikeaa. Suomi on todella hyvä joukkue; olympiavoittaja ja maailmanmestari. He pelaavat oman kotiyleisönsä edessä, ja me tiedämme, minkälainen haaste meitä odottaa, Tourigny sanoi tiistain Tshekki-pelin jälkeen.

– Pelaajamme ovat tottuneet pelaamaan vihamielisten fanien edessä. Viime vuonna olin mukana finaalissa, ja tiedän, miten paljon siinä pelissä oli tunnetta. Suomella on tunne ja yleisö puolellaan, mutta me haluammekin pelata jääkiekkoa sellaisessa ympäristössä.

Kanadan saldo alkulohkossa oli Suomen tapaan viisi voittoa ja kaksi tappiota. Voitoista yksi, Slovakiaa vastaan, tuli vasta voittomaalikisassa. Ainoa suora tappio tuli lohkovoittaja Sveitsille, ja tämän lisäksi joukkue taipui voittomaalikisassa Norjalle.

MM-puolivälieräparit selvillä – asiantuntijat iskivät ennakkoanalyysit tiskiin 5:55
MM-puolivälieräparit selvillä – asiantuntijat iskivät ennakkoarviot tiskiin

Lue myös:

    Uusimmat