Leijonalegendan ura oli jo ohi – jatkanee sittenkin

Petteri Nummelin nähtäneen SM-liigajäillä vielä kaudella 2015-16. Miehen kroppa huutaa treeniä.

Puolustajalegenda Petteri Nummelin palaa reilun kolmen kuukauden mittaiselta sairauslomalta tositoimiin tiistai-iltana TPS-Ilves -pelissä. 42-vuotias Nummelin on ollut sivussa silmävamman takia. TPS-pakki saattaa hyvinkin jatkaa uraansa vielä ensi kaudellakin. Miehen mieli on pelaamisen suhteen muuttunut talven aikana.

- Pitkä tauko toi mieleen sen asian, että tämä oli tässä. Kaukalot on nähty ja on aika siirtyä muihin tehtäviin. Mutta kun aloitin taas tosiharjoittelun huomasin, että kroppa huutaa treeniä, Nummelin sanoo MTV Sportille.

- Mieli on siinä mielessä kääntynyt, että voisi vielä pelatakin. Mulla on optio ensi kaudesta, toisen polven huippupelaaja jatkaa.

Seitsemän MM-mitalia

Raisiossa nykyään asuva Nummelin kuuluu suomalaisiin kiekkolegendoihin. Aktiiviurallaan mies on pelannut SM-liigan lisäksi Ruotsissa, pitkään Sveitsissä sekä kahdesti NHL:ssä. Nummelinin maajoukkuetilastot ovat huimat. Hän on ollut mukana MM-turnauksessa peräti 15 kertaa (253 ottelua), palkintokaapissa kiiltää seitsemän MM-mitalia kruununa maailmanmestaruus vuodelta 1995. Nummelin on kaikkien aikojen toiseksi tehokkain suomalaispelaaja MM-kisoissa, edellään vain Ville Peltonen. Lisäksi Nummelin oli voittamassa olympiahopeaa Leijonille Torinossa vuonna 2006.

Todennäköisesti Nummelin esittelee kuuluisaa laukaustaan SM-liigayleisöille myös ensi kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat