"Leijonaäiti" tappoi tyttärensä raiskaajan ja välttyi tuomiolta – BBC kertoo nyt kauhujen yöstä: "Yksi miehistä raiskasi, muut odottivat vuoroaan housut nilkoissa"

Etelä-Afrikassa puolitoista vuotta sitten tapahtunut raiskaus aiheutti maassa kuohuntaa. Raiskatun tyttären äiti tappoi yhden kolmesta raiskaajasta ja vahingoitti toista vakavasti. Kolmas raiskaaja pakeni ikkunasta.

Hurjasta tapauksesta kertoo BBC. Järkyttävät tapahtumat saivat alkunsa, kun tyttären ystävä soitti tyttären äidille Qampi Nokubongalle keskellä yötä ja kertoi, että kolme miestä raiskaa hänen tytärtään.

Äiti yritti soittaa poliisille, mutta sieltä ei vastattu. Sitten hän päätyi itse lähtemään lähellä sijaitsevalle tapahtumapaikalle, sillä poliisilla olisi kestänyt hänen arvionsa mukaan kauan saapua tapahtumapaikalle kylään.

Raiskaajat olivat tyttären tuttuja, joten äidin pahin pelko oli, että hän löytäisi tytön kuolleena, jotta tytär ei voisi paljastaa heitä myöhemmin.

– Olin peloissani, mutta sitten minun oli pakko mennä, koska kyse oli tyttärestäni, Nokubonga sanoo BBC:n haastattelussa.

Tytär oli ollut kaverillaan viettämässä iltaa, mutta muut kaverit olivat poistuneet paikalta ja tytär oli jäänyt nukkumaan. Tuolloin juopunut kolmikko oli hyökännyt tyttären kimppuun ja aloittanut julman teon.

Verinen puolustautuminen

Nokubonga otti kotoa lähtiessään turvakseen keittiöveitsen, sillä ulkona oli pimeää ja hän oli peloissaan. Hän valaisi reittiään puhelimen valolla

Saapuessaan tapahtumapaikalle, hän kuuli talosta tyttärensä huudot. Ovelta hän näki kaiken karmeuden.

– Olin peloissani ja seisoin vain ovella ja kysyin, mitä he tekevät. Kun he näkivät minut, he tulivat kohti minua, jolloin ajattelin, että minun täytyy puolustaa itseäni, se oli automaattinen reaktio.

Nainen ei halunnut haastattelussa kertoa enää tarkemmin, mitä sitten tapahtui.

Tuomari: "Äiti oli tullut hyvin emotionaaliseksi"

BBC:n kertoo, että  tuomioistuimen tuomarin mukaan naisen todistuksessa kerrotaan, että äidistä oli tullut ”hyvin tunteikas”, kun hän oli nähnyt yhden miehen raiskaavan tytärtään ja kahden miehen odottaneen uudelleen vuoroaan housut nilkoissaan.

Tuomarin mukaan hän ymmärtää äidin vihan sinä hetkenä, mutta myöhemmin äiti on kertonut olleensa pelon vallassa. Nokubonga kertoi suojelleensa itseään ja tytärtään, minkä seurauksena hän puukotti yhden miehen kuoliaaksi ja vahingoitti toista miestä vakavasti. Kolmas mies pakeni ikkunasta.

Nainen pakeni tyttärensä kanssa ystävänsä taloon. Poliisin saavuttua äiti pidätettiin ja tytär vietiin sairaalaan.

Syytteet murhasta

Raiskaukset nousevat harvoin uutisvälineiden otsikoihin Etelä-Afrikassa. Tässä tapauksessa uutismediat kuitenkin kiinnostuivat tapauksesta ja se sai laajaa mediahuomiota. Eräs media tituleerasi äidin "Lion Mama" -nimellä eli vapaasti suomennettuna "leijonaäidiksi", koska hän oli puolustanut tytärtään median mukaan sankarimaisesti.

Äiti sai syytteen murhasta, mutta laaja yleisö kritisoi tätä päätöstä ja ihmiset alkoivat kerätä varoja, jotta äitiä voitaisiin puolustaa oikeudessa.

Kuukauden kuluttua oikeudessa jopa tuntemattomat ihmiset olivat saapuneet oikeustalolle toivottamaan naiselle onnea ympäri Etelä-Afrikkaa, Nokubonga kertoo BBC:lle.

Oikeudessa syytteet murhasta peruttiin.

Lue myös:

    Uusimmat