Mainos

Kunniamurhatun mallitytön isä: "Minä en anna anteeksi, minä haluan kostaa"

Pakistanissa kunniamurhan uhriksi joutuneen Qandeel Balochin isä haluaa pojalleen tuomion sisarensa murhasta. Tapauksesta uutisoi CNN.

Heinäkuun 14. päivä Muhammed Azeem vaimoineen oli nukkumassa, kun heidän poikansa murtautui Qandeelin huoneeseen ja kuristi tämän kuoliaaksi.

– Kello oli seitsemän aamulla, kun vaimoni meni keittämään teetä. Hän sanoi, ettei Waseem, poikamme ole siellä ja että etuovi oli auki. Sanoin, että hän on varmaan mennyt ulos.

– Vaimoni meni tyttäremme huoneeseen ja alkoi huutaa: ”Qandeel! Qandeel!”. Poikani huivi peitti hänen kasvojaan. Vaimoni veti huivin syrjään ja näki että Qandeel on kuollut, isä kertoo kyyneleet silmissään.

Veljen tiedettiin olleen vihainen siskolleen

25-vuotias Qandeel oli Pakistanissa tunnettu sosiaalisen median tähti ja malli. Balochilla oli satojatuhansia seuraajia kuvien ja videoiden takia, joita tämä julkaisi Facebookissa ja Instagramissa.

Valokuvien joukossa oli hänen mallikuviaan, joista osa oli varsin rohkeita. Videoilla hän kertoi viimeisimmästä hiustyyleistään tai julkkisihastuksistaan. Mutta pikkuhiljaa viestit olivat muuttuneet poliittisemmiksi ja feministisemmiksi.

Konservatiivisessa Pakistanissa Qandeelin viestejä ei katsottu hyvällä ja tämä alkoikin saada tappouhkauksia.

Isä Azeem kertoo CNN:lle tietäneen poikansa olleen suuttuneen sisarelleen.

– Hän ei suostunut puhumaan hänelle.

Azeem ei kuitenkaan koskaan kuvitellut, että veli aikoisi surmata oman siskonsa.

– Olin shokissa, kun sain kuulla hänen kuolleen. Kaaduin maahan, koska minulla on vain yksi jalka. Naapurimme tuli taloon, kun kuuli aiheuttamani metelin. Hän vei minut poliisiasemalle, jossa ilmoitin että tyttäreni on murhattu.

Veli: "Olen ylpeä siitä, mitä tein"

Qandeelin veli tunnusti pidätyksen jälkeen tekonsa. 

– Olen ylpeä siitä, mitä tein. Huumasin hänet ensin ja sitten tapoin. Tytöt ovat syntyneet pysymään kotona ja seuraamaan perinteitä. Siskoni ei koskaan tehnyt niin, veli Waseem kertoi toimittajille.

Myös Azeemin veljenpojan epäillään olleen osallinen tekoon, mutta hän ei ole tällä hetkellä pidätettynä.

Isän mukaan Qandeelin käytöstä sosiaalisessa mediassa oli kritisoitu heidän lähipiirissään. Ja veljelle se, että tämän ystävät jakoivat Qandeelin kuvia ja videoita oli lopulta liikaa. 

– Ihmiset sanoivat, ettei hänen pitäisi tehdä sellaista. Ihmiset näkivät hänen viestinsä ja kysyivät (Waseemilta), onko tuo sinun siskosi?

Muiden puheista huolimatta Azeem kertoi hänen ja vaimonsa olleen kuitenkin ylpeitä tyttärestään. Qandeel oli myös tukenut vanhempiaan rahallisesti.

– Tyttäremme sanoi, miltä TV-kanavalta voisimme katsoa häntä. Sanoin vaimolleni, katsotaan hänen ohjelmansa. Olimme hyvin onnellisia katsellessamme sitä. Näimme hänet ja sanoimme, että hän on tyttäremme.

"Antakaa meille oikeutta"

Pakistanissa niin sanotut kunniamurhat ovat yleisiä ja perhe voi halutessaan antaa ne anteeksi.

Isä Azeem ei näe kuitenkaan Qandeelin murhaa sellaisena.

– Jos hän tappoi hänet kunnian takia, näkikö hän hänen tekevän jotain väärää kenellekään? Mikä oli hänen rikoksensa?

Isä ei myöskään halua armahtaa poikaansa Qandeelin murhasta.

Tapauksesta tekee kuitenkin monimutkaisen se, että syyttäjät ovat tehneet tapauksessa valtiosta asianomistajan. Tämä tarkoittaa sitä, että valtio voi halutessaan armahtaa veljen. Korruptoituneessa oikeusjärjestelmässä näin on käynyt aiemminkin, mikä pelottaa isää.

– Minä en anna anteeksi, isä sanoo CNN:lle.

– Minä haluan kostaa.

Azeem haluaakin, että syyttäjät palattaisivat hänet asianomistajaksi.

– Qandeel oli osa sydäntäni. Tunnen tuskaa, jos valtio tai tuomari armahtaa (Waseemin)

– Antakaa meille oikeutta. Syylliset pitäisi pidättää ja heitä pitäisi rankaista. Antakaa meille oikeutta ja palauttakaa minut asianomistajaksi.

Isä kamppailee yhä ymmärtääkseen, miksi hänen poikansa teki niin karmivan teon sisarelleen.

– Miksi hän tappoi tyttäreni? Jumalan vihan pitäisi olla hänen yllään.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.