Leijona-pakki päätyi Pohjois-Amerikasta erikoisen KHL-skandaalin keskelle – "Siellä ei ollut turvallista pelata"

Leijonien Karjala-turnausjoukkueessa mukana oleva Ville Pokka päätyi varsin erikoisen tilanteen keskelle, kun hän palasi Pohjois-Amerikasta takaisin Eurooppaan. Pokka teki sopimuksen KHL-seura Avangard Omskin kanssa. Aivan uuden kauden alla Omsk joutui tekemään hyvin äkkipikaisen muuton kauaksi kotoa.

Pokan Omsk-sopimus tuli julki viime kevään MM-kisojen yhteydessä. Tätä ennen 24-vuotias puolustaja ehti viilettää neljän kauden ajan Pohjois-Amerikassa.

Kesällä Pokka käänsi katseet kohti uutta osoitetta.

Sen piti olla Omsk, mutta…

– Tässä on tullut asuttua nyt Moskovassa. Emme olleet lopulta Omskissa kuin vain kuukauden ajan, Pokka sanoo alkusyksystään MTV Sportille.

KHL:ssä isojen seurojen joukkoon kuuluva Omsk päätyi skandaalin keskelle uuden kauden alla, kun seuran kotihallista paljastui karuja tietoja.

– Siellä oli joku isompi vaurio, eikä siellä ollut turvallista pelata, Pokka muistelee selitystä, mikä pelaajille kerrottiin tuolloin.

Taustalla on erikoinen selkkaus.

Omsk on pelannut KHL-ottelunsa vuonna 2007 valmistautuneessa Omsk Arenassa. Kesällä tehdyn remontoinnin yhteydessä hallista paljastui huolestuttavia rakennevikoja. Vain hieman yli 10 vuotta vanha halli oli lahoamassa.

Tämän myötä Omskin piti etsiä uusi pelipaikka.

Suomalaisesta näkökulmasta katsottuna seuran ratkaisu oli erikoinen.

Omsk pelaa nyt kotipelinsä Moskovassa, yli 2500 kilometrin päässä seuran oikeasta kotikaupungista.

– Heidän piti tehdä päätös ja he päätyivät Moskovaan. Omasta mielestäni se oli hyvä vaihtoehto. Moskovassa on paljon muutakin kuin vain jääkiekko. Lätkä ei ole siellä koko ajan mielessä. Moskovasta voi käydä myös helposti koti-Suomessa, jos haluaa, Pokka miettii.

Miten Moskovan valot ovat istuneet Tornion pojalle?

– Onhan se vähän isompi kaupunki, jos vertaa siihen, missä on viime vuodet asunut, Pokka nyökyttelee.

Esimerkiksi viime vuonna Pokka oli osan vuodesta Yhdysvalloissa Rockfordissa, jossa asuu hieman alle 150 000 asukasta. Kesken kauden tulleen vaihtokaupan jälkeen Pokka löysi itsensä Kanadasta, Bellevillen kaupungista. Asukasluku: 50 000.

Moskovassa asukkaita on yli 11 miljoonaa.

Uudessa kaupungissa Pokka on kokenut suoranaisen kaupungin tunnusmerkin; Moskovan ruuhkat.

– Pari ensimmäistä kertaa meni vähän ihmetellessä, että tämmöisiäkö ne ovat. Kyllä niihinkin on tottunut, Pokka vakuuttelee.

Tällä viikolla Pokan nokka on osoittanut kohti Helsinkiä, jossa pelataan Suomen EHT-turnaus. Leijonien ensimmäinen peli on ohjelmassa torstaina, kun vastaan asettuu Venäjä.

Lue myös:

    Uusimmat