Mainos

Lehtitieto: Teleoperaattorista kilpailu Yhdysvalloissa

Wall Street Journalin mukaan Verizon ja Vodafone olisivat viime päivinä tiivistäneet neuvotteluja mahdollisuudesta hankkia Sprint.

Wall Street Journal -talouslehti kertoo, että maan toiseksi suurin teleoperaattori Verizon Communications olisi saamassa brittiläisen Vodafonen tekemään yhteistarjouksen Sprintistä. Jos lehden tieto pitää paikkansa, Sprintin ja Nextelin neuvottelut fuusiosta voivat sotkeutua pahan kerran.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Sprint on tarjonnut Nextelin osakkeista noin 35 miljardia dollaria eli runsaat 26 miljardia euroa. Verizon omistaa yhdessä Vodafonen kanssa matkapuhelinoperaattori Verizon Wirelessin. Amerikkalaislehden mukaan Verizon ja Vodafone olisivat viime päivinä tiivistäneet neuvotteluja mahdollisuudesta hankkia Sprint. Asiaa on tutkittu 1,5 vuoden ajan, mutta Sprintin ja Nextelin neuvottelut toivat hankkeelle uutta vauhtia.

Lehden mukaan vielä on epäselvää, tekeekö Verizon Wireless tarjouksen Sprintistä. Jos Sprintin ja Nextelin fuusio toteutuu, se nousisi 39 miljoonalla asiakkaallaan kisailemaan vahvasti kahden suurimman eli Cingularin ja Verizonin kanssa matkapuhelinasiakkaista.

Jo vuoden alussa kovaa kisaa käytiin AT&T Wirelessistä. Se päätyi Cingularille 41 miljardilla dollarilla eli noin 31 miljardilla eurolla. Kaupat saatiin päätökseen vain vähän aika sitten. Myös Vodafone tavoitteli AT&T Wirelessiä. Matkapuhelinoperaattoreiden liittoutumiset koskettavat myös känny- ja verkkovalmistajia.

Kolmannen sukupolven tekniikan viivästymisen vuoksi fuusioista on katsottu olevan etua laitevalmistajille, sillä vahvemmilla operaattoreilla on enemmän rahkeita puskea uutta tekniikkaa eteenpäin. Sen pitäisi lisätä myös kännytoimituksia. Toisaalta telealan fuusiot vähentävät tilaajia, mutta teleyhtiöt jakavat usein verkkotilauksia useammille valmistajille.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.