Mainos

Lehtitieto: Kyrö valmistelee tutkintapyyntöä

Lehtitietojen mukaan entinen hiihdon päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö valmistelee tutkintapyyntöä liittyen doping-jutun tutkintaan.

Hiihtoliiton entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö valmistelee tutkintapyyntöä siitä, miten ja miksi keskusrikospoliisin doping-jutun esitutkintamateriaali vuosi julkisuuteen. Asiasta kertoo Kyrön asianajaja Tero Matsinen Savon Sanomien ja Keskisuomalaisen haastattelussa tänään.

-Sanotaan niin, että harkitsemme vakavasti ja kiirehtien tutkintapyynnön tekemistä. Meitä kiinnostaa erittäin paljon, kuka ilmaisukieltoa rikkoi, sanoo Matsinen. Matsinen ei ymmärrä, miksi keskusrikospoliisi poisti esitutkinta-aineiston ilmaisukiellon sen jälkeen, kun Iltalehti oli lauantaina julkaissut artikkelinsa. Hänestä poliisin olisi pitänyt selvittää ilmaisukiellon rikkoja eikä antaa STT:lle lupaa julkaista omia tietojaan.

Matsinen myöntää kuitenkin, että tutkintapyynnön tekeminen ei välttämättä johda mihinkään. -En tiedä, pystytäänkö asia tosiasiallisesti selvittämään. STT:n jutun sisältöä Matsinen ei pidä vääristeltynä. -Se on ehkä kirjoitettu tarkoituksenhakuisesti, mehukkaasti ja joitain osia pois jättäen, mutta perustuu käsittääkseni julkaistulta osaltaan esitutkintamateriaaliin, sanoo Matsinen. -Minulle on kerrottu, että kuulustelumateriaalia on yli 2000 sivua. Pitää olla melkoinen fakiiri, jos siitä pystyy kuulustelujen aikana poimimaan niin yksityiskohtaista ja toisaalta laajalti kattavaa tietoa kuin STT:n jutussa oli.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.