Mainos

Lehti: WTC-iskuista syytetty tunnustamassa

Washington Post -lehden mukaan syyskuun 2001 terrori-iskuista syytetty Zacarias Moussaoui aikoo tunnustaa lähiaikoina.

Yhdysvalloissa syyskuussa 2001 tehdyistä terrori-iskuista syytetty Zacarias Moussaoui aikoo tunnustaa osallisuutensa mahdollisesti jo tällä viikolla, jos hänen juttuaan käsittelevä tuomari toteaa hänen henkisen tilansa riittäväksi, kirjoittaa Washington Post -lehti verkkonumerossaan. Lehti lainasi uutisessaan juttua lähellä olevia nimettömiä lähteitä.

Ranskan kansalainen Moussaoui on ainoa henkilö, jota vastaan on nostettu syytteet syyskuun 11. päivän iskuista Yhdysvalloissa.

Lehden mukaan Moussaoui on kertonut tunnustusaikeistaan Yhdysvaltain hallitukselle puolustusasianajajiensa vastusteluista huolimatta. Moussaoui yritti tunnustaa jo vuonna 2002, mutta myöhemmin hän pyörsi päätöksensä. Hänen henkinen tilansa on siitä lähtien herättänyt epäilyjä, ja lehden mukaan tuomari Leonie Brinkeman on määrä tavata hänet tällä viikolla ja päätellä onko hänen henkinen tilansa riittävä tunnustuksen tekemiseen.

Moussaoui on hallitukselle ja tuomarille lähettämissään kirjeissä sanonut olevansa valmis hyväksymään mahdollisen kuolemanrangaistuksen. Moussaoui asetettiin syytteeseen joulukuussa 2001.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.