Mainos

Lehti: USA suunnitteli mullah Krekarin sieppausta Oslosta

Norja on yrittänyt karkottaa Krekarin, jolla sanotaan olevan yhteyksiä terrorismista epäiltyyn Ansar al-Islam -järjestöön.

Yhdysvaltojen puolustusministeriö on suunnittellut vuonna 2003 erikoisjoukkojen lähettämistä Norjaan sieppaamaan terrorismista epäilty muslimijohtaja mullahKrekar, kertoo amerikkalainen Newsweek-lehti.

Newsweekin mukaan Pentagonissa kaavailtiin Krekarin sieppaamista ja lennättämistä salaiseen vankilaan johonkin kolmanteen maahan. Sieppaussuunnitelmasta luovuttiin, koska sieppausryhmä olisi saattanut joutua tulitaisteluun norjalaisten poliisien kanssa.

Norjan silloinen ulkoministeri Jan Petersen huomautti tänään, ettei hänellä ole tietoa tällaisesta hankkeesta. Krekarin asianajaja sen sijaan sanoi tienneensä, että sieppausuhka oli todellinen.

- Tiesimme, että sieppausuhka oli olemassa 2003, mutta minulle on uutta, että kyseessä olisi ollut sotilaallista operaatiota muistuttava toimi, sanoi Krekarin asianajaja Brynjar Meling Dagbladet-lehdessä.

Norja on yrittänyt karkottaa Krekarin, jolla sanotaan olevan yhteyksiä terrorismista epäiltyyn Ansar al-Islam -järjestöön. Norjalainen tuomioistuin on hylännyt Krekarin valituksen karkotuspäätöksestä, mutta karkotusta Irakiin ei pidetä ajankohtaisena maan nykyisen sekasorron takia.

(MTV3-STT-NTB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.