Mainos

Lehti: Uhkasi tv-lupatarkistajaa puukolla - sai ehdotonta vankeutta

Tv-lupatarkistus Kemijärvellä uhkasi päättyä ikävästi viime vuoden maaliskuussa. Tarkastuksesta hermostunut 52-vuotias otti naulakosta puukon ja löi sillä tv-maksutarkastajaa vatsaa kohden, kirjoittaa Lapin Kansa.

Tarkastaja onnistui kuitenkin väistämään iskun, minkä jälkeen hän pakeni paikalta. Tarkastuksesta hermostunut mies huusi vielä kuitenkin tappouhkauksia tv-lupatarkastajan perään.

Syytetty on kiistänyt Lapin käräjäoikeudessa ja Rovaniemen hovioikeudessa puukon käytön sekä uhkaukset. Syytetyn mukaan hän otti pelottelutarkoituksessa puukon käteen ja kehottanut tarkastajaa poistumaan asunnon ovelta.

Lapin Kansan mukaan Rovaniemen hovioikeus ei yhtynyt syytetyn vaatimukseen ehdollisesta tuomiosta tai yhdyskuntapalvelusta. Hovioikeus piti ennallaan käräjäoikeuden seitsemän kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Sivutoimisesti toiminut tv-lupatarkastaja ei pystynyt tekemään työtään kahteen kuukauteen, minkä takia hän vaati syytetyltä korvauksia ansionmenetyksistä. Tarkastaja ei ollut kuitenkaan lomalla vakituisesta työstään, minkä takia oikeus katsoi hänet työkykyiseksi ja eväsi korvauksen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.