Mainos

Lehti: Tanskalaisvangit palkkaavat sijaisia

Tanskan vankeinhoitoviranomaiset ovat jo useiden vuosien ajan tienneet, että kaltereiden takana istuu vääriä ihmisiä. Puutteellisen henkilötietovarmistuksen vuoksi vapausrangaistukseen tuomitut rikolliset voivat palkata vankilaan "sijaisen", kertoo Ekstra Bladet -lehti.

Tanskalaisvankilat eivät voi ottaa uudelta asukilta sormenjälkiä tai vaatia valokuvalla varustettua henkilöllisyystodistusta; lääkärintodistus ja määräys vankilaan joutumisesta riittävät.

Oikeusministeri Lene Espersen piti asiaa hyvin vakavana ja vaati tutkimusta. Ministeriö harkitsee nyt sormenjälkilaitteiden hankkimista.

Ekstra Bladet -lehden tietojen mukaan rikollisista piireistä löytyy henkilöitä, jotka ovat valmiita lukemaan tiilenpäitä 500-1000 Tanskan kruunun (67-134 euron) päiväpalkalla. Tälläkin hetkellä Tanskan rangaistuslaitoksissa saattaa olla jopa sata vankia, jotka kärsivät tuomiotaan väärällä nimellä, lehti kertoo.

- Ei ole epäilystäkään, että tällaista tapahtuu, siinähän on mahdollisuus ansaita rahaa istumalla toisen puolesta, sanoo rikostarkastaja Per Leo Jepsen.

Kyseessä ei ole lehden mukaan uusi ongelma: jo vuonna 1998 Tanskan vankeinhoitolaitos lähetti vankiloille kirjeen, jossa pohdittiin mahdollisuutta varmentaa vankien henkilöllisyys paremmin, koska oli käynyt ilmi, että vankiloissa istuu vääriä henkilöitä.

(MTV3-STT-Ritzau-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.