Mainos

Lehti: Kiinan armeija hyökkäysvalmiudessa Taiwaniin

Lehtitietojen mukaan Taiwanin presidentinvaalien tulos on saanut Kiinan nostamaan sotilaallista valmiuttaan. Kiinan puolustusministeriön mukaan valmiustilaa ei ole kohotettu.

Taiwanin presidentti Chen Shui-bian valittiin viikonloppuna toiselle kaudelle.

Kiina on lehtitietojen mukaan asettanut armeijansa taisteluvalmiuteen, ja maa on valmis hyökkäämään Taiwaniin, jos saaren vaalikiista syvenee. Määräys valmiuden nostamisesta annettiin lauantaina, kertoi honkongilainen South China Morning Post -lehti tänään.

Hallitus on lehden mukaan määrännyt valtion laitoksiin lisää väkeä töihin pääkaupungissa ja rannikkomaakunnissa. Mahdollisessa sotilasoperaatiossa rannikkomaakunnat toimisivat ohjushyökkäysten tukikohtina. Asiantuntijoiden mukaan hyökkäyksen vaara ei kuitenkaan ole välitön.

Taiwanin istuva presidentti Chen Shui-bian voitti lauantaina täpärästi presidentinvaalit. Oppositiojohtaja Lien Chan on syyttänyt vaaleja epärehellisiksi ja vaatinut äänten uudelleenlaskentaa. Kiina pitää Taiwania omana maakuntanaan ja vaatii sen liittämistä itseensä.

Kiinan puolustusministeriö on torjunut lehden väitteet. Puolustusministeriön mukaan armeijan hälytystilaa ei ole kohotettu.

(MTV3-Reuters-STT)

(Huomenta Suomi 22.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.