Lehti: Faneja ja mielenosoittajia kaupataan netissä

Amerikassa kaikki on mahdollista. Los Angelesissa julkisuutta vaille jäänyt voi palkata fanilauman seuraamaan itseään kaduille. Palkattu väkijoukko hoituu välittäjäfirman kautta myös vaikkapa mielenosoitukseen.

Palvelusta kertoo yhdysvaltalainen Vice-lehti nettisivuillaan. Lehden haastattelema Crowds on Demand -yhtiö järjestää väkijoukon mihin tahansa julkiseen tilaisuuteen.

Yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Adam Swart kertoo lehden haastattelussa kaupan käyvän hyvin.

– Viihdeteollisuuden nousevat kyvyt käyttävät palvelua. Ihmiset, jotka haluavat nostaa hypeä ympärillään, Swart selittää.

Swart uskoo myös monien turistien innostuvan palvelusta, jotta he saavat maistaa hetken kuuluisuutta. Yhtiö palkkaa uskottavan oloista väkeä tilaajan ympärille aina henkivartijoita ja paparazzeja myöten.

Pari tuhatta dollaria ja viikko aikaa

Yhtiön asiakkaina on myös hyväntekeväisyysjärjestöjä, jotka haluavat näkyvyyttä asialleen. Esimerkiksi parinkymmenen mielenosoittajan joukko maksaa tilaajalle parituhatta dollaria.Työntekijöilleen yhtiö maksaa johtajansa mukaan noin viidentoista dollarin tuntipalkkaa.

Swartia ei huolestuta, että vuokratyövoimalla järjestetyt mielenosoitukset söisivät aitojen uskottavuutta.

– Kunhan tarkoitus on hyvä, keinoilla ei ole väliä, yrittäjä toteaa.

Nettisivuillaan yhtiö ei vaivaudu peittelemään bisneksensä luonnetta.

– Oletko koskaan unelmoinut sinua palvovasta väkijoukosta, joka huutaa nimeäsi kadulla? Nyt tämä ennen vain presidenteille ja ykkösjulkkiksille varattu kokemus on kaupan, yhtiö mainostaa.

Oli protestin tai fanilauman tarve sitten pieni tai suuri, yhtiö lupaa järjestää asian viikossa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat