Mainos

Lehti: Bin Ladenin poika noussut al-Qaidan johtoon

Yhdysvaltain terrori-iskujen pääarkkitehdiksi nimetyn Osama bin Ladenin poika on noussut al-Qaida-verkoston johtoon, ja hän toimii Iranista käsin, yhdysvaltalainen Washington Post -sanomalehti kertoo. Saad bin Laden ja muu al-Qaidan johto toimii lehden mukaan Iranissa lähellä Afganistanin rajaa. Sitä suojelee Iranin vanhoillisen muslimijohdon komennossa oleva vallankumouskaartin yksikkö, lehti kertoi.

Washington Post perusti tietonsa yhdysvaltalaisten, eurooppalaisten ja arabiviranomaisten haastatteluihin. Tiedusteluviranomaiset eivät lehden mukaan ole yksimielisiä siitä, kuinka korkealle tiettävästi 24-vuotias Saad on noussut al-Qaidan johdossa.

Saadia epäillään osallisuudesta toukokuisiin pommi-iskuihin, jotka tehtiin Saudi-Arabian pääkaupungissa Riadissa ja Marokossa Casablancassa. Iskuissa kuoli 80 ihmistä. Lehden mukaan Saudi-Arabia on yrittänyt taivuttaa Iranin luovuttamaan Riadin pommi-iskusta epäillyt al-Qaidan jäsenet, Saad mukaan lukien.

Saad kuuluu Osa bin Ladenin pojista vanhempiin, ja hänen tiedetään syntyneen tämän ensimmäisestä avioliitosta syyrialaisen Nawja Ghanemin kanssa. Bin Ladenilla on tiettävästi kolmattakymmentä lasta viidestä avioliitosta.

Saadin kerrotaan seuranneen isäänsä jo 1980-luvulla Afganistanissa, missä hänestä koulutettiin isänsä seuraajaa.

Osama bin Ladenin kohtalosta ei ole tietoa. Hän katosi jäljettömiin sen jälkeen kun Yhdysvallat miehitti kaksi vuotta sitten Afganistanin, jonka ääri-islamilainen Taleban hallinto suojeli al-Qaidaa ja sen johtajaa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.