Mainos

Lehti: Alankomaissa härnätään Turkin presidenttiä rajulla pilakuvalla

Alankomaissa maan suurin sanomalehti De Telegraaf on julkaissut tänään etusivullaan kantaaottavan pilakuvan Turkin presidentistä Recep Tayyip Erdoganista. Asiasta kertoo muun muassa The Washington Post.

Pilakuvassa Turkin päämies kuvataan apinana murskaamassa eurooppalaista sananvapautta. Pilakuva julkaistiin sen jälkeen kun hollantilainen toimittaja pidätettiin Turkissa nyt viikonloppuna.

Pilakuvassa Erdogan seisoo kiven päällä, joka on nimetty hollanniksi ”Apenrots”, eli apina-kiveksi. Tämä viittaa Washington Postin mukaan myös Alankomaiden ulkoministeriöön, koska ministeriön lempinimi on Alankomaissa Apenrots. Pilakuva on nimetty ”Erdoganin pitkä käsi”. Tällä lehti ilmeisesti kritisoi maan poliitikkoja aiheeseen liittyen.

Hollantilainen naistoimittaja Ebru Umar pidätettiin viikonloppuna turkkilaisten viranomaisten toimesta, koska tämä oli twiitannut Turkin presidentistä. Nainen on kotoisin Turkista. Hänet vapautettiin eilen, mutta hänen on käsketty pysymään maassa tutkinnan ajan.

Alankomaissa tämä on nähty osoituksena entistäkin rakoilevammasta lehdistönvapaudesta Turkissa ja myös sen rajojen ulkopuolella. Viime viikolla Alankomaissa syntyi kohu, kun Turkin konsulaatti Rotterdamissa lähetti turkkilaistaustaisille yrityksille sähköpostia, jossa pyydettiin raportoimaan loukkauksista, jotka kohdistuisivat maan presidenttiin.

Myös Saksassa Turkin tiukka asenne on tuttu. Huhtikuun alkupuolella saksalainen toimittaja ja koomikko Jan Boehmermann joutui ongelmiin, kun esitti pilkkarunon Turkin presidentistä televisiossa. Turkissa on vaadittu kunnianloukkaussyytteen nostamista Saksassa asian tiimoilta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.