Mainos

Lehdistö arvosteli Bushin halpakorkoisia lainoja

Yhdysvaltain presidentti George Bush on yli vuosikymmen sitten ottanut halpakorkoisia lainoja öljy-yhtiöltä, jonka johdossa hän itse toimi. Vastaavan tyyppiset toimet presidentti haluaa nyt itse kieltää.

Bushin Harken Energy -yhtiöltä ottamista lainoista kertoivat New York Times ja Washington Post -lehdet tänään. Niiden mukaan presidentti nosti yli 180 000 dollarin lainat vuosina 1986 ja 1988. Rahoilla Bush osti yhtiön osakkeita, jotka hän myöhemmin myi 848 000 dollarilla. Bush maksoi lainansa takaisin ennen siirtymistään pois yhtiön palveluksesta.

The New York Timesin mukaan halpakorkoiset lainat olivat osa Harkenin johtajien optio-ohjelmaa. Lainan korko oli viisi prosenttia, kun yleinen korkotaso siihen aikaan oli noin 7,5 prosenttia. Lisäksi takaisinmaksueriä ei vaadittu kahdeksaan ensimmäiseen vuoteen.

Valkoinen talo myönsi lainojen nostamisen, mutta korosti niiden olleen täysin hyväksyttäviä ja kirjattuja. Viestintäjohtaja Dan Barlett katsoikin, ettei Bushin tiistaina pitämä puhe kirjanpitorikosten kitkemisestä ollut tekopyhyyttä.

-Presidentti harkitsi näitä lainoja, ja katsoi parhaimmaksi vetää selvän rajan, Barlett sanoi The Washington Postille.

Yhdysvaltain osakemarkkinoita valvova SEC on jo aiemmin tutkinut Bushin kauppoja Harkenin osakkeilla vuonna 1990. Presidentti tienasi kaupoilla lähes miljoona dollaria vain muutamaa viikkoa ennen yhtiön tulosvaroitusta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.