Mainos

Legendaarinen Riemukupla myytiin – hinta huimaa päätä

Rakastettu Riemukupla-elokuvista tuttu Herbie huutokaupattiin New Yorkissa viime viikolla. Auton huikea suosio näkyi myös myyntihinnassa.

Yleisön suosima Kuplavolkkari muistetaan Disneyn Riemukupla-elokuvista, joissa Herbie joutuu mitä erilaisimpiin kommelluksiin ja seikkailuihin. Nyt autolla on edessään uusi seikkailu, sillä se kaupattiin New Yorkin Bonhams and Turner Classic Movies -huutokaupassa. Myyntihinta oli 86 250 dollaria, eli noin 82 000 euroa, mikä tekee Sports Car Marketin mukaan Herbiestä kalleimman koskaan myydyn Kuplavolkkarin.

Leffasarjan toisessa ja kolmannessa osassa nähty Kupla on yksi kaikkien aikojen kuuluisimmista elokuva-autoista. Se on myös ainoa auto, joka on saanut jättää renkaanjälkensä kuuluisan Grauman's Chinese Theatre -elokuvateatterin eteen Hollywood Boulevardille.

Auto on muuten aivan tavallinen Kupla, mutta sen sisätiloja on muokattu siten, että autoa voi ajaa takapenkiltä. Näin luotiin illuusio itseään ohjaavasta autosta.

Herbie joutui vuosikymmeniksi kadoksiin, kunnes se löydettiin huonossa kunnossa floridalaisesta autotallista. Auto pääsi korjaajien hellään huomaan ja se huollettiin entiseen Hollywood-loistoonsa. Elokuvien sankarillinen Herbie sai siis ansaitsemansa kohtalon.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.