Mainos

Legendaarinen Nukkumatti hurmaa uusia sukupolvia

Palaa takaisin lapsuutesi maisemiin ja Nukkumatin maailmaan! Retrosarja hurmaa nyt Sub Juniorin alkuilloissa.

Nukkumatin iltasadut Sub Junorilla 14.6. alkaen. Tilaa kanava kotiisi PlusTV:ltä täältä.

Rakastetun Nukkumatin tarina alkaa jo 1950-luvulta, jolloin hahmo syntyi poliittisesti tulenarassa Itä-Saksassa. Saksalaisissa kodeissa hurmaava animaatiohahmo tuli tutuksi Sandmänncheninä eli Hiekkamiehenä.

Hahmon suunnitteli animaatiotaituri Gerhard Behrendt. Hän ei vain luonut hahmoa vaan käsikirjoitti ja ohjasi hurmaavat animaatioklipit ja niiden miljöön.

Suomalaisiin koteihin unihiekkaa heittelevä harmaahapsi ilmestyi 1970-luvulla, ja siitä saakka se on ollut tärkeä osa suomalaista lasten satumaailmaa. Kesäkuusta 2010 lähtien Nukkumatin iltasatuja nähdään Sub Juniorilla.

Poliittinen Nukkumatti

DDR:ssä syntynyt Nukkumatti oli kiistanalainen hahmo poliittisten taustojensa vuoksi. Se sai paljon vaikutteita sosialismista, ja jaksoissa vilahti usein DDR:n vaakunassa esiintyneet harppi ja vasara. Myös animaatiomaailman taustassa näkyi muita sosialistisia tunnuksia.

Mielenkiintoinen kuriositeetti oli myös se, että Nukkumatti ei koskaan vieraillut Saksan liittotasavallassa tai muissa länsimaissa. Animaatiossa kuitenkin korostettiin kansojen ja kulttuurien välistä solidaarisuutta.

Kylmän sodan päätyttyä Nukkumatin maailmankuva avartui ja muuttunut yhteiskunnallinen tilanne heijastui animaatioon.

Millä menopelillä Nukkumatti saapuu?

Osa Nukkumatin viehätysvoimaa on jännitysmomentti siitä, millä menopelillä mies saapuu lasten luokse. Vain mielikuvitus on ollut rajana, kun hahmolle on keksitty erilaisia liikkumismuotoja. Nukkumatti on matkannut muun muassa pororeellä, helikopterilla, avaruusaluksella, haikaralla, hiihtohissillä, suksilla, kanootilla, lossilla, kirjastoautolla ja niin edelleen.

Ja Nukkumatti jatkaa yhä matkaamistaan. Jaksoja on tehty yli 350 ja niitä tehdään koko ajan lisää. Minkälaisilla vehkeillä Nukkumatti jatkossa matkaakaan?

Aito ja alkuperäinen Nukkumatti nähdään Sub Juniorilla värikkäämpänä kuin koskaan. Uutuutena klassikkoanimaatiossa on Mikko Kuustosen esittämä tunnusmusiikki. Nukkumatti tarjoaa nostalgisia hetkiä aikuisille ja iltasatuja perheen pienimmille.

Nukkumatin iltasadut toivottaa hyvää yötä maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin Sub Juniorilla kello 19.00 14.6.2010 alkaen. Tilaa Sub Junior televisioosi helposti PlusTV:ltä täältä!

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja