Leah menetti hermonsa jumppatunneilta tuttuun ilmiöön: Miksi naisten käsketään hymyillä treenin aikana?

Joogatunnillaan Leah Prinzivalli kypsyi ilmiöön, johon on törmännyt ennenkin: miksi naisia käsketään treenin lomassa hymyilemään?

Treenaa rinnat ryhdikkäiksi! Video neuvoo, miten.

Joogatunnillaan Leah Prinzivalli kiinnitti huomiota asiaan, joka on vaivannut häntä ennenkin. Liikkeiden tekemisen lomassa ohjaaja ei käskenyt häntä käyttämään keskivartaloaan tai neuvonut tekemään liikettä turvallisesti; sen sijaan hän käski Prinzivallin hymyillä.

"Kuntosalivierailu on jo nyt sarja kehollista nöyryytystä"

Työnsä puolesta Prinzivalli kokeilee erilaisia liikuntatunteja. Useilla häntä on käsketty hymyilemään.

– Usein käsky annetaan samalla äänellä kuin oikeat liikuntaohjeet: "Nojaa taakse, pidä paino kantapäillä ja hymyile itsellesi peilin kautta". Ainoat treenit, joissa minun ei ole käsketty hymyillä? Nyrkkeily tai CrossFit, Prinzivalli pohtii Washington Postissa.

Hän pohtii, onko kyse vain sukupuolistereotypioista: naisten odotetaan hymyilevän jopa treenitunnilla.

– Näen asian niin, että treeni on tilaisuus hengittää kovaa, hikoilla ja näyttää yleisesti epähillityltä huoneessa, joka on täynnä samoin toimivia ihmisiä. Kuntosalivierailu on jo nyt sarja kehollista nöyryytystä, joka vaatii uskoa siihen, ettei seuraavalla matolla treenaava ihminen tuomitse sinua.

Ohjaajat tarkoittavat vain hyvää?

Prinzivalli uskoo, että ohjaajat tarkoittavat vain hyvää pyytäessään hymyä.

Hän jopa kysyi asiaa ohjaajilta, joiden mukaan pyyntö voi kertoa tunnin vetäjän kokemattomuudesta tai siitä, että he haluavat ihmisten hymyilevän toisilleen ja muistavan, että ryhmässä treenaaminen on yhteisöllistä.

Hymy vaatii, että jokaisesta hetkestä tulee nauttia

Hymy saattaa kuitenkin toimia kuin ikävä muistutus: se vaatii, että jokaisesta hetkestä tulee nauttia, vaikka kova kuntoilu ei aina tunnu mukavalta tai hauskalta, eikä ilme aina tihku iloa.

– Ystäväni kutsuu sitä "salinarttunaamakseen" kunnianosoituksena "narttunaamalle" – siis sille ilmeelle, jota nainen saattaa pitää neutraalina, mutta johon patriarkaalinen yhteiskunta reagoi käskyllä "hymyile!"

Prinzivallin mukaan hymyilemisen vaatiminen rikkoo illuusion siitä, että treenaamisessa olisi kyse vain treenistä.

– Se muistuttaa treenaajia siitä, että heidän tulee pysyä edustavina silloinkin, kun he tippuvat hikeä.

Lue myös:

    Uusimmat