Lauri Ylönen teinisensaatio Robinista: Kova työ pitää suosio

The Rasmus-yhtyeen keulakuva on kokenut urallaan ne hetket, jolloin kotona Suomessa käytiin vain kääntymässä.

Ylösen luotsaama yhtye oli uransa kovimmassa nosteessa vuonna 2004, kun The Dead Letters -albumi ja siitä irroitettu megahitti In the Shadows nousivat listoille ympäri maailman.

Villeiden vuosien jälkeen suosio on edelleen yhtä taattua, mutta meno ei ole enää niin hullunmyllyä kuin tuolloin. Rahaa on tullut, mutta on sitä myös palanut. The 69 Eyes -yhtyeen keulakuva Jyrki Linnankivi kertoi taannoin, että rokkareidenkin on tehtävä niin sanottuja päivätöitä, jotta leipää tulee pöytään.

Lauri Ylönen muistuttaa, että megasuosiosta huolimatta rahavirrat eivät välttämättä aina ole tasaisia. Joskus on lihavimpia vuosia, ja sitten taas laihoja vuorostaan.

– Joskus saattaa tulla se hittilevy, niin kuin meilläkin. Mutta nyt on huomattavasti hiljaisempaa kuin 2004. Se on vaan normaalia.

Esimerkkinä tämän hetken hurmoksesta Ylönen nostaa teinisensaatio Robinin, joka on juuri julkaissut uuden levyn.

– Robinilla on ollut räjähtävä alku, nyt soittaa Hartwall Areenalla, mutta jatkosta ei tiedetä. Kova, kova duuni ylläpitää tuo suosio, Ylönen sanoo.

Miljoonia urallaan takonut Ylönen neuvookin Robinia laittamaan rahaa sivuun, jotta laihoille vuosillekin on rahaa.

Ylösen luotsaama The Rasmus lähtee ensi viikolla kahdeksan keikkaa kattavalle Suomen-kiertueelle, jonka jälkeen on vuorossa yli 30 keikkaa Euroopassa. Keikkakiertueen jälkeen yhtye jää määrittelemättömän pituiselle keikkatauolle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat