The Rasmus paljastaa, mitä suomalaisia urbaanilegendoja luullaan maailmalla todeksi: "Vastaamme aina kyllä"

2:45
Yksi heistä on Suomen uusi Euroviisuedustaja.

The Rasmus yllätti osallistumalla Uuden Musiikin Kilpailuun.

Jo lähes 30 vuotta uraa tehnyt The Rasmus -yhtye loksautti suomalaisten leuat osallistumalla Ylen Uuden Musiikin Kilpailuun, josta voittaja pääsee edustamaan Suomea Euroviisuihin. Idea syntyi yhtyeen keulakuvan Lauri Ylösen toimesta, ja se tuli muille bändin jäsenille viime kesänä yllätyksenä.

– Yllätys oli iso. Viime kesänä Lauri lähestyi bändin jäseniä ja pyysi kuuntelemaan kappaleen ja sanoi, että mennään UMK:hon, basisti Eero Heinonen muistelee MTV Uutisille.

Yhtyeen mukaan Jezebel on biisi vahvoille ja itsenäisille naisille, jotka kulkevat omia polkujaan.

– Jezebel oli Raamatun tuhmeliini, joka teki asiat omalla tavallaan ja aiheutti kaaosta. Halusimme tuoda hänet moderniin maailmaan. Biisi on myös vähän humoristinen, mikä on Rasmukselle erikoista, Ylönen kertoi yhtyeen tiedotteessa.

– Muistan ajatelleeni, että nyt on Lauri tehnyt hienoa musaa, tällä kannattaa osallistua biisikisaan. Kappaleessa on niin paljon vetovoimaa ja sitä on siistiä soittaa yhdessä, Eero lisäsi.

The Rasmuksella on faneja ympäri Eurooppaa. Ylösen mukaan yhtye on saanut vuosittain kyselyitä nimenomaan faneiltaan siitä, milloin he ottaisivat osaa Euroviisuihin.

– Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet aika kurjaa aikaa pandemian vuoksi. Hain jännitystä elämään. Aina, kun on etappeja ja selkeitä päämääriä, on siistiä elää. Nyt teemme jotain, jota emme ole tehneet bändinä ennen.

The Rasmuksen valinta Suomen ehdokkaaksi Euroviisuihin olisi Ylösen mukaan ennen kaikkea suuri kunnia.

– Jollain tavalla olen aina ajatellut maailmalla pyöriessämme, että edustamme Suomea. Olemme Pohjois-Helsingin ala-asteelta ponnistaneet maailmalle. Juuremme ovat hyvin tärkeä juttu, jota alleviivataan. Maailmalla suomalaisuus kiehtoo aina Meksikoon asti. Mitä eksoottisempi, sen parempi, Ylönen kertoo.

Samaa mieltä on myös yhtyeen rumpali Aki Hakala. Maailmalla vastaan on tullut myös liuta erikoisia kysymyksiä.

– Meiltä on kysytty, että käveleekö Suomen teillä jääkarhuja ja onko jokaisella suomalaisella miehellä veitsi taskussaan. Vastaamme molempiin kysymyksiin aina kyllä. Olemme ylpeitä siitä, että olemme suomalaisia, Hakala nauraa.

The Rasmus uudistui vastikään, kun yhtyeen pitkäaikainen kitaristi Pauli Rantasalmi jättäytyi kelkasta omasta tahdostaan. Puikkoihin hyppäsi TikTak-yhtyeestä tuttu kitarasankari Emppu Suhonen.

– Olisi hienoa edustaa Suomea rokki- ja bändimeiningillä. Siinä on jotain erityisen suomalaista, Suhonen pohtii.

– Empun liittyminen bändiin, UMK ja yhteinen päämäärä  - ne yhdistävät meitä bändinä todella paljon. Nautimme tästä ja toisistamme jatkuvasti. Tämä on hyvä juttu monessa mielessä, Ylönen tiivistää.

The Rasmuksen Jezebel julkaistaan maanantaina 17.1. klo 00.00.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja