The Rasmus oli hajoamisen partaalla ennen kitaristi Emppu Suhosen liittymistä bändiin – ”Euroviisut oli meidän bändille jonkinlainen pelastus”

MTV Tammerfesteillä: The Rasmus pohtii fanikulttuurin muutosta 10:40
Katso videolta, mikä yöllinen tempaus nosti The Rasmuksen jäsenet otsikoihin yhdellä Tampereen vierailulla ja miten fanittaminen on muuttunut vuosien varrella.

MTV tapasi The Rasmuksen laulaja Lauri Ylösen ja kitaristi Emppu Suhosen ennen Tammerfestin keikkaa.

Kaksikko vaikutti olevan rennoissa tunnelmissa. Ylönen kertoo saapuneensa keikalle suoraan mökiltä.

– Tämä on yhtä juhlaa meidän työnteko, varsinkin näin kesäisin. Mahtavaa, kun festarit on näin kauniissa ympäristöissä ja kun sattuu vielä hyvät kelit, niin tämä on parasta mitä voi olla, Ylönen sanoo.

The Rasmus edusti Suomea tämän vuoden Euroviisuissa Italiassa kappaleellaan Jezebel, kappale ansaitsi paikan Torinon finaaleihin, joissa se pääsi sijalle 21. Suhosella muistuu Euroviisujen Italian matkasta päällimmäisenä mieleen intensiivisen kokemuksen lisäksi vapaammat hetket bändin kanssa.

– Vuokrattiin jäbien kanssa auto. Päivät oli aika pitkiä, mutta sinä päivänä meillä ei ollut hirveästi mitään ja pääsimme yhdeksi päiväksi ulos Torinosta vähän ajelemaan, Suhonen kertoo.

– Euroviisut oli meidän bändille jonkinlainen pelastus. Emppu liittyi meidän bändiin, kun olimme hajoamisen partaalla ja meille tuli samaan aikaan Uuden musiikin kilpailu ja Euroviisut siihen päälle. Meillä oli mahtava haaste edessämme, mikä me voitettiin yhdessä. Se teki meille ryhmänä tosi hyvää.

Suhonen liittyi The Rasmuksen riveihin kitaristina viime vuoden lopulla. Hän on soittanut yhtyeen kanssa nyt kymmenen kuukautta. Suhonen kuvailee, että Italian Euroviisut hitsasivat ryhmän jäsenet yhteen. Hän kuitenkin aavisteli viihtyvänsä bändin remmissä jo koesoitoista asti juteltuaan muiden bändin jäsenten kanssa.

– Jos bändissä tuntuu, että psyykkinen taso on kunnossa ja tuntuu, että niiden ihmisten kanssa haluaa tehdä töitä, niin bändissä oleminen on usein aika samanlaista. Mulla oli sellainen tunne, että tästä tulee sen kaltainen koti itselle kuin TikTakissa aikanaan oli, ja kyllä tuli.

Bändin tulevaisuuden suunnitelmia kysyttäessä Suhonen nauraa, ettei hän osaa ajatella vielä bändin pidempiaikaisia suunnitelmia. Keskittyminen on aina seuraavassa tärkeässä asiassa, kuten haastatteluhetkellä reilun tunnin päästä alkavassa keikassa.

– Nyt tuntuu, että bändi on tosi ehjä ja voimakas. Ollaan hyvässä tilanteessa meidän uran kannalta. Vaikka meille tulee syyskuussa levy, me varattiin nyt jo syyskuulle studiopäiviä, jolloin aletaan tehdä seuraavan levyn matskuja, Ylönen kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat