Lauri Tähkän seksuaalirikossyytettä käsitellään hovioikeudessa marraskuussa

Lauri Tähkä saapui oikeuteen 3:23
Video: Näin Lauri Tähkä kommentoi rikossyytettään Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa viime syksynä

Kanta-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi Lauri Tähkän seksuaalirikossyytteen, mutta loppuvuodesta asiaa käsitellään hovioikeudessa.

Muusikko Lauri Tähkän, oikealta nimeltään Jarkko Suon, seksuaalirikossyytettä käsitellään Turun hovioikeudessa marraskuussa. Hovioikeudesta vahvistetaan MTV Uutisille, että pääkäsittely on sovittu ja sille on varattu kolme päivää 13.-15. marraskuuta. 

Kanta-Hämeen käräjäoikeus hylkäsi Tähkän seksuaalirikossyytteen lokakuussa 2023. Syyttäjä vaati Tähkälle rangaistusta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Juttua oli ratkaisemassa kaksi tuomaria, jotka olivat ratkaisusta täysin eri mieltä ja asiasta äänestettiin. Tulos oli 1–1, joten Tähkän kannalta lievempi lopputulos voitti.

Tuomio on pitkälti salainen, mutta käräjäoikeus antoi asiasta julkisen selosteen. Selosteen mukaan Tähkää syytettiin siitä, että hän olisi väkivalloin ja hiuksista vetämällä pakottanut naisen seksuaalisiin tekoihin hotellihuoneessaan.

Rikoksen väitettiin tapahtuneen Hämeenlinnassa lokakuussa vuonna 2022. Tähkä oli esiintynyt kaupungissa edeltävänä päivänä.

Käräjäoikeuden mukaan hotellin valvontakameratallenteilta näkyi, miten Tähkä ja nainen menivät kahdestaan Tähkän hotellihuoneeseen aamuyöllä noin kello puoli viiden aikaan.

Nainen poistui huoneesta kello 5.16. 

Syyttäjän väitteiden mukaan hotellihuoneessa Tähkä suuteli naista väkisin suulle, riisui tämän vaatteita sekä kosketteli ja suuteli tämän vartaloa ilman suostumusta. Syytteen mukaan Tähkä loukkasi naisen seksuaalista itsemääräämisoikeutta. 

Syytteen mukaan nainen oli pelkotilan tai muun avuttoman tilan takia kyvytön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

Tapahtuneesta kertoi nainen itse. Tilanteella ei ollut ulkopuolisia silminnäkijöitä. 

Artisti ilmoitti huhtikuussa lopettavansa. Lauri Tähkänä tunnettu Jarkko Suo kertoi kirjoittamassaan kirjeessä jättävänsä Lauri Tähkän.

Lauri Tähkän viimeiset keikat tullaan näkemään kesäkuussa Tampereella ja Helsingissä. Lisäksi Tähkä esiintyy kesällä kahdeksalla festivaalikeikalla

Lue myös:

    Uusimmat