Tähkän oikeudenkäynti oli poikkeuksellinen monella tapaa – ja se saattaa herättää vielä keskustelua

Näin oikeuden päätös saattaa vaikuttaa Lauri Tähkän uraan 2:19
Rikostoimittaja arvioi: Näin poikkeuksellinen äänestyspäätös voi vaikuttaa Lauri Tähkän uraan

Lauri Tähkän seksuaalirikossyytteen kaatuminen oikeudessa äänestyspäätöksellä voi herättää vielä keskustelua sosiaalisessa mediassa. Jää kuitenkin nähtäväksi, onko äänestyspäätöksellä suoranaisia vaikutuksia artistin uralle.

Muusikko Lauri Tähkä, oikealta nimeltään Jarkko Suo, sai tänään käräjäoikeudelta vapauttavan tuomion seksuaalirikossyytteestä.

MTV:n rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmen kertoo, että oikeuden päätöksestä annettu julkinen seloste paljasti poikkeuksellisen paljon sitä, mistä salatussa oikeudenkäynnissä oli kyse. 

– Olemme tottuneet näkemään aika suppeita julkisia selosteita. Tämä oli nyt poikkeuksellisen yksityiskohtainen ja tässä avattiin aika paljon väitettyä tekoa. Tämä yllätti sekä meidät rikostoimittajat, että rikosoikeuden professorin, joka myös asiaa kummasteli ja antoi kiitostakin siitä oikeudelle.

Palmenin mukaan niin ikään poikkeuksellista oli oikeudenkäynnin pituus seksuaalirikosasiassa, sillä Tähkän oikeudenkäynti kesti kaksi päivää.

Poikkeuksellinen äänestyspäätös puhuttaa

Oikeudenkäynnissä päätös kumota seksuaalirikossyyte tapahtui melko poikkeuksellisella tavalla, kun kahden erimielisen tuomarin päätöksestä päädyttiin äänestämään. Tulos oli 1-1, joten Tähkän kannalta lievempi lopputulos voitti.

Palmen kertoo, että asianomistajan asianajaja on aiemmin kertonut julkisuuteen, että he ovat viemässä asiaa hovioikeuden käsiteltäväksi.

– Syyttäjä ei vielä toistaiseksi ole tehnyt tässä päätöstä. Tähkä tietenkin tyytyy tähän asiaan.

Palmen arvelee, että äänestyspäätös tulee aiheuttamaan vielä keskustelua sosiaalisessa mediassa.

– Tämä äänestyspäätös jättää enemmän keskustelun varaa kuin se, että kyseessä olisi ollut selkeä yksimielinen äänestyspäätös.

Jos Tähkä olisi saanut langettavan tuomion, eli hänet olisi tuomittu seksuaalirikoksesta, kuten toinen tuomareista olisi asian ennen äänestystä ratkaissut, olisi Palmenin mukaan todennäköistä, että muusikon keikkajärjestäjät olisivat reagoineet asiaan esimerkiksi perumalla sovittuja keikkoja.

– Voi olla, että tässä tapauksessa sellaista ei tule.

Lue myös:

    Uusimmat