Jääkö Lauri Tähkän vapauttava tuomio seksuaalirikosjutussa voimaan? Syyttäjä valittaa: "Olen tyytymätön lopputulokseen"

Lauri Tähkä vapautettiin syytteistä – oikeudenkäynnissä poikkeuksellisia piirteitä 3:38
Video: Lauri Tähkä vapautettiin syytteistä – MTV:n viihdetoimittaja Katja Lintunen kertoo videolla mitä poikkeuksellisia piirteitä oikeudenkäynnissä oli.

Syyttäjä valittaa muusikko Lauri Tähkän vapauttavasta tuomiosta seksuaalirikosjutussa. Kanta-Hämeen käräjäoikeus vapautti Tähkän, oikealta nimeltään Jarkko Suo, seksuaalirikossyytteestä viime perjantaina. Syyttäjä vaati Tähkälle rangaistusta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Tänään jutun syyttäjä ilmoitti tyytymättömyyttä tuomioon ja hän hakee siihen muutosta hovioikeudesta. Jutun käsittely jatkuu siis vielä hovioikeudessa, jos hovioikeus antaa asiassa jatkokäsittely­luvan.

– En ole tyytyväinen käräjäoikeuden ratkaisuun ja päätöksen perusteluihin. Olen tyytymätön lopputulokseen, aluesyyttäjä kertoo MTV Uutisille.

Juttua oli ratkaisemassa kaksi tuomaria, jotka olivat ratkaisusta täysin eri mieltä ja asiasta äänestettiin. Tulos oli 1–1, joten Tähkän kannalta lievempi lopputulos voitti.

Väitetty teko tapahtui hotellissa

Tuomio on pitkälti salainen, mutta käräjäoikeus antoi asiasta julkisen selosteen. Selosteen mukaan Tähkää syytettiin siitä, että hän olisi väkivalloin ja hiuksista vetämällä pakottanut naisen seksuaalisiin tekoihin hotellihuoneessaan.

Rikoksen väitettiin tapahtuneen Hämeenlinnassa noin vuosi sitten. Tähkä oli esiintynyt kaupungissa edeltävänä päivänä.

Käräjäoikeuden mukaan hotellin valvontakameratallenteilta näkyi, miten Tähkä ja nainen menivät kahdestaan Tähkän hotellihuoneeseen aamuyöllä noin kello puoli viiden aikaan.

Nainen poistui huoneesta kello 5.16. 

Syyttäjän väitteiden mukaan hotellihuoneessa Tähkä suuteli naista väkisin suulle, riisui tämän vaatteita sekä kosketteli ja suuteli tämän vartaloa ilman suostumusta. Syytteen mukaan Tähkä loukkasi naisen seksuaalista itsemääräämisoikeutta. 

Syytteen mukaan nainen oli pelkotilan tai muun avuttoman tilan takia kyvytön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

Tapahtuneesta kertoi nainen itse. Tilanteella ei ollut ulkopuolisia silminnäkijöitä. 

Tähkä kiisti syytteen ja siihen perustuvat vaatimukset sillä perusteella, ettei hän ollut tehnyt syytteessä kuvattua tekoa.

Syyttäjän valituksesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat