Paljastuiko syy, miksi kuvausryhmä seurasi Lauri Tähkää käräjillä? Tunnettu ohjaaja sai jättituen dokumenttielokuvaa varten

Lauri Tähkä saapui oikeuteen 3:23
Video: Näin Lauri Tähkä kommentoi rikossyytettään

Kuvausryhmä oli eilen Lauri Tähkän mukana käräjäoikeudessa.

Kuvausryhmä seurasi eilen tiiviisti Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa muusikko Lauri Tähkän oikeuspäivää. Tähkää syytetään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, mutta hän kiistää syytteen. Istunto käytiin suljetuin ovin ja myös kaikki asiakirjat ovat salaisia. 

Tähkä kommentoi niukkasanaisesti rikossyytettään ennen istuntoa.

– Tuntuu tosi pahalta. Mä en ole tehnyt mitään väärää, Tähkä kommentoi MTV Uutisille. 

Kuvausryhmään kuului muun muassa tunnettu dokumenttiohjaaja Joonas Berghäll, joka tunnetaan erityisesti Jussi-palkinnon voittaneesta Miesten vuoro -dokumenttielokuvasta. MTV Uutiset kysyi Beghällilta, ovatko he tekemässä muusikosta dokumenttia, mutta hän ei halunnut kommentoida asiaa. 

Elokuvasäätiön sivuilta selviää, että Berghällin tuotantoyhtiö Oktober on saanut 100 000 euroa tuotantotukea 7. maaliskuuta 2023 Unelmaa kohti -nimistä dokumenttielokuvaa varten. Dokumenttielokuvalle myönnettiin myös vuonna 2022 yhteensä 39 000 euroa tuotantotukea. 

– Joonas Berghällin dokumenttielokuva musiikkimaailman huipulta. Elokuvassa seurataan pitkän linjan kotimaista huippuartistia ja hänen taivaltaan pikkukylältä yhdeksi koko maan seuratuimmista artisteista, elokuvasäätiön sivuilla kerrotaan.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Episodi.

Lue myös:

    Uusimmat