Lauri Markkasen vahvuudet häkellyttävät Bulls-valmentajaa: ”Voimme vain katsoa toisiamme”

Bulls-valmentaja: Lauri Markkanen on minulle hitonmoinen pelaaja 5:17

Chicago Bullsin uusi päävalmentaja Jim Boylen ei voi liikaa korostaa puheessaan Lauri Markkasen merkitystä NBA-joukkueelleen – myös tämän henkisten ominaisuuksiensa takia.

Markkanen ratkaisi perjantain kamppailun Oklahoma City Thunderia vastaan tarjoilemalla ensin kolmen pisteen heiton Justin Holidaylle ja pussittamalla itse viimeisen tilanteen alle viisi sekuntia ennen loppua.

Ottelu päättyi kotijoukkue Bullsin 114-112-voittoon, mikä katkaisi pahassa kierteessä olleen Chicagon seitsemän ottelun tappioputken.

Ensimmäisen esiintymisensä kotiyleisön edessä tehnyt uusi päävalmentaja Jim Boylen oli täynnä ylpeyttä nuoresta ratkaisijastaan.

– Peluutan lopussa pelaajia, joiden uskon voivan auttaa meidät voittoon.

– Eikä se iso suomalaispoika on ollut huono hänkään. Hän teki pitkin peliä hienoja tilanteita, Boylen ihaili.

Markkanen raskaista viikoista: Joukkueen etu on laitettu edelle 3:35

Boylenin ja Markkasen välillä ei tarvita sanoja

Boylen oli vuoden 2017 EM-kisoissa Helsingissä seuraamassa Markkasen toimintaa Susijengissä, ja kävi keskusteluita Suomen päävalmentajan Henrik Dettmannin ja muiden pelaajaa lähellä olevien avainhenkilöiden kanssa. Hän on pystynyt apuvalmentajan paikalta luomaan erityisen yhteyden suomalaiseen.

– Ensinnäkin hän välittää joukkueesta. Hän kunnioittaa joukkuetta. Ei ole väliä, pelaako hän maajoukkueessaan tai missä tahansa, mutta hän on aina todella hyvä joukkuekaveri. Hän ymmärtää, miten pelataan, ja pelaa isolla itseluottamuksella.

– Hänellä ja minulla on sellainen suhde, että voimme vain katsoa toisiamme ja ymmärrämme. Se vain toimii, ja olen kiitollinen siitä. Hän on hitonmoinen kaveri meidän joukkueellemme, Boylen kiitteli.

Lue myös:

    Uusimmat