Lauri Markkasen saama kolhu säikäytti: ”Pieni hitti, ei mitään vakavampaa”

Markkanen raskaista viikoista: Joukkueen etu on laitettu edelle 3:35

Vasta kolmannen ottelunsa loukkaantumisensa jälkeen pelannut NBA-koripalloilija Lauri Markkanen joutui jäämään hetkeksi sivuun tositoimista, mutta palasi kentälle ratkaisemaan ottelun Chicago Bullsin eduksi.

Chicago kukisti kotonaan Oklahoma City Thunderin 114-112. Markkanen teki kovalla prosentilla 24 pistettä ja otti seitsemän levypalloa. Hän teki ottelun ratkaisevan korin vain alle viisi sekuntia ennen loppua.

Kolmannessa erässä Markkanen sai kuitenkin tällin vahvasti tuettuun kyynärpäähänsä, jonka takia hän vietti sivussa koko alkukauden. Tilanne ei kuitenkaan suomalaista hetkauttanut.

– Ei mulla silleen ollut mitään ongelmia. Pieni ”hitti” siihen tuli, mutten ollut mitenkään huolestunut. Siinä on samat mahdollisuudet, että loukkaantuminen kävisi minulle kuin kenelle tahansa muulle, Markkanen kertoo MTV Sportille.

– Olen ihan (tyytyväinen) eikä minulla ole mitään vaara siinä, mutta totta kai se on vielä vähän herkkä. Kun siihen tuli isku, mutta ei siinä mitään vakavampaa.

Videolla Chicagon päävalmentaja Jim Boylen kommentoi Lauri Markkasen merkitystä joukkueelleen. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Bulls-valmentaja: Lauri Markkanen on minulle hitonmoinen pelaaja 5:17

Ratkaisuhetkillä sama kuvio kahteen kertaan

Oklahoma karkasi kolmannella jaksolla jo kymmenen pisteen johtoon. Markkasen mukaan poppakonsteja ei tarvittu, sillä vain asenteen korjaaminen riitti nousuun.

– Kävimme vain läpi, mitä olemme puhuneet tässä viimeiset päivät, että nyt pitää jonkun saada energialla takaisin tämä, jotta saadaan sellainen asenne takaisin siihen. Ja niin siinä sitten kävi neljänteen erään, Markkanen toteaa.

Ottelun loppuhetkillä Markkanen järjesteli ensin Justin Holidaylle heittopaikan kolmoseen ja rynni perään itse korille ohi lännen kärkijoukkueen tähtipelaajien Paul Georgen ja Steven Adamsin. Se sinetöi voiton.

– Se oli itseasiassa sama hyökkäyskuvio, jonka juoksimme. Siinä ekalla minulla ei ollut hirveän heittopaikkaa, ja sain Justinille heiton. Onneksi Justin heitti sen sisään. Sitten sama peli juostiin uudestaan ja vain luettiin, mitä puolustus tekee, ja mä sain sitten koriin pallon, Markkanen kuvailee.

Lue myös:

    Uusimmat