Lauri Markkasen tilanne Chicago Bullsissa mullistuu – päävalmentajalle kenkää!

Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls on päättänyt antaa potkut päävalmentajalleen Jim Boylenille. Suomalaistähden leiri kritisoi päättyneellä kaudella avoimesti Boylenin pelitapaa.

Valmentajanvaihdos täydentää koko organisaation johdon kattaneen muutoksen, joka alkoi keväällä surkeasti sujuneen kauden jälkeen.

Alkuvuodesta Bullsin uudeksi koripallojohtajaksi palkattu liettualainen Arturas Karnisovas on viimeistellyt keväällä aloittamansa suursiivouksen seuran organisaatiossa.

Kritisoitu Jim Boylen sai lähteä Bullsin päävalmentajan paikalta.

– Laajamittaisen arvioinnin ja prosessille tarvittavan ajan antamisen jälkeen olen lopulta päättänyt, että tuore lähestymistapa ja muutos johtoportaassa on tarpeellinen. Tämä oli erittäin vaikea päätös, mutta meidän seuramme on nyt aika ottaa askel uuteen suuntaan ja aikakauteen, Karnisovas totesi Bullsin tiedotteessa.

Boylen nousi Bullsin päävalmentajaksi joulukuussa 2018 kakkosvalmentajan paikalta, kun Fred Hoiberg sai kenkää, eikä hänen aikaansa joukkueen peräsimessä voi kuvailla onnistuneeksi.

Heikkojen tulosten lisäksi myös joukkueen peliesitykset ja hyökkäyspään pelaaminen nostattivat kritiikkiä kannattajien ja lehdistön suunnalta mutta poikkeuksellisen avoimesti myös pelaajistossa.

Paikallislehti Chicago Sun-Timesin mukaan useampi avainpelaaja oli antanut Karnisovasille kriittisen arvion Boylenin valmennuskyvyistä.

"Hänen roolinsa ei näytä hyvältä"

Suomalaistähti Lauri Markkasen leirissä ei oltu päättyneellä kaudella lainkaan tyytyväisiä siihen, miten monipuolista laituria käytettiin Bullsin hyökkäyksissä. Usein hänen roolikseen jäikin vain odottaa syöttöä passiivisena kolmen pisteen kaarella.

MTV Urheilun keväällä haastattelema Markkasen agentti Michael Lelchitski kertoi, että pelaajan kanta tehtiin selväksi myös seurajohdolle kauden aikana.

– Suoraan sanottuna hänen saamansa pallokosketukset lähes puolittuivat tällä kaudella edellisestä.

– Hänen roolinsa hyökkäyspäässä on päivänselvä asia kaikille, jotka katsovat Bullsin otteluita. Tiedän, että Suomessa moni valvoo öitä ja katsoo niitä. Kun on katsonut hänen rooliaan, se ei näytä hyvältä. Hänen osallistumisensa peliin on vähentynyt, Lelchitski harmitteli.

Chicago Sun-Times uutisoi alkuvuodesta, että Markkasen leiristä oli jopa ilmoitettu, ettei pelaaja halua jäädä Chicagoon, jos seurassa ja joukkueen pelitavassa ei tapahdu isoja muutoksia. Näin jyrkän viestin Lelchitski kuitenkin kiisti MTV:lle.

 – Me yritämme puhua asioista ammattimaisesti ja suljettujen ovien takana, ja niin olemme tehneetkin, Lelchitski kertoi.

Boylenin korvaajiksi ehdolla ESPN:n sisäpiiriläisen Adrian Wojnarowskin mukaan ovat ainakin Denver Nuggetsin apuvalmentaja Wes Unseld, entinen Brooklyn Netsin päävalmentaja Kenny Atkinson, Toronto Raptorsin apuluotsi Adrian Griffin ja Milwaukee Bucksin apukoutsi Darvin Ham.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja