Lauri Markkasen NBA-uralle toivottu uusi alku – ESPN: Chicago Bulls palkkaa eurooppalaispomon, koko seurajohto vaihtuu

2:45
Lauri Markkanen kertoi MTV Urheilulle vaikeasta kaudestaan joulukuussa Detroitissa.

Lauri Markkasen edustama Chicago Bulls on mullistumassa seurajohdossa tehtävien vaihdosten myötä.

Denver Nuggetsin nykyinen GM Arturas Karnisovas on nousemassa Chicago Bullsin ylintä valtaa käyttäväksi koripallojohtajaksi, uutisoi ESPN.

ESPN:n mukaan osapuolet olivat jo monivuotisen sopimuksen viimeistelyvaiheessa Yhdysvalloissa keskiviikkoiltana.

Urheilun mediajätin uutisen mukaan Karnisovas, 48, korvaa nykyisen koripallojohtajan John Paxsonin ja saa välittömästi vastuulleen palkata seuralle myös uuden GM:n Gar Formanin tilalle.

Bullsin kyllästynyt kannattajakunta saa siten vihdoin tahtonsa läpi. Jo vuodesta 2003 lankoja vedellyt Paxson jää sivurooliin ja Forman poistuu palliltaan samalla rykäisyllä takavasemmalle.

Pelaajien ja pelityylin monipuolisuutta korostavan Karnisovasin odotetaan palkkaavan seuraan myös uuden päävalmentajan Jim Boylenin tilalle sekä lukuisia muita työntekijöitä muun muassa pelaajatarkkailuosastolle.

Liettualainen Karnisovas teki mittavan pelaajauran ennen siirtymistään seurajohtotehtäviin. Uran kohokohtiin lukeutuvat muun muassa Euroliigan voitto sekä kaksi olympiapronssia vuosilta 1992 ja 1996.

Hän edusti urallaan Liettuan maajoukkueen lisäksi muun muassa FC Barcelonaa, Olympiakosta.

Markkaselle hyviä uutisia

Lauri Markkaselle Karnisovasin palkkaus ja sitä seuraava mullistus Bullsissa tulee varmasti toivottuna uutena alkuna. Hänen tyytymättömyydestään seuran nykyisen päävalmentajan Jim Boylenin pelitapaan on raportoitu yhdysvaltalaismediassa.

Chicago Sun-Timesin mukaan Markkanen oli valmis jopa vaatimaan siirtoa, jos homma ei muutu ennen ensi kauden alkua paremmaksi.

Markkasen uran kolmas kausi on ollut hänen uransa heikoin, eikä hän ole päässyt käyttämään rajoitetussa roolissaan kaikkia ominaisuuksia hyväkseen. Boylen on hyödyntänyt tuoreessa systeemissä 213-senttistä suomalaislaituria enimmäkseen kaukoheittäjänä.

– Markkanen sanoo aivan liian usein sen, mitä hänen pomonsa haluavat kuulla, koska suomalaiset urheilijat harvoin haluavat keikuttaa venettä. Hänen on kuitenkin oltava rehellinen uusien pomojensa kanssa, koska hän on aivan liian lahjakas ollakseen vain 213-senttinen arvoitus, Chicago Sun-Timesin Jim Cowleykirjoitti viime viikolla.

Cowleyn mukaan Markkaselta voi odottaa uuden seurajohdon saavuttua jälleen paluuta kiitoradalle.

– Monipuoliselta laiturilta voi odottaa jättimäistä kautta 2020–2021.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja