Lauri Markkanen kummastelee saamaansa kritiikkiä: "Suomalaiset kyllä osaavat negatiivisista asioista huomauttaa"

Lauri Markkanen kertoo vaikeasta kaudestaan:"Tuntuu, että voisi tehdä enemmänkin" 2:45
Lauri Markkanen kertoo MTV Urheilulle vaikeasta kaudestaan.

Chicago Bullsissa koripallon NBA:ta pelaava Lauri Markkanen on saanut aika ajoin kritiikkiä varsinkin tilastoistaan, jotka ovat joiltain osin olleet viime kautta heikompia. Markkanen hämmästelee ja suorastaan nauraa osalle arvostelusta.

Markkasen pelitilanneheittojen määrä on viime kaudesta aavistuksen laskenut ja samalla ovat pisteet. Suomalainen on tällä kaudella pussittanut 40 ottelussaan keskimäärin 15,3 pistettä per peli, kun koko viime sesongilla hän naulasi 18,7 pinnaa peliä kohden. Yhden poiminnan voi tehdä myös levypallokeskiarvoon 6,6, joka on ollut Markkasen NBA-uran huonoin. Viime kaudella hän otti keskimäärin 9,0 levypalloa ottelussa.

Markkanen itse toteaa, että hänellä on ollut sekä vaikeita että hyviä hetkiä. Hän tuo samalla esiin, että Bullsin pelikin on muuttunut aiemmasta sekä hyökkäyksellisesti että puolustuksellisesti.

– Vähän erilaisista kuvioista tulee heittoja, enemmän kolmosia heittää. Pelaamme paljon niin, että haetaan joko tosi läheltä koria tai kolmosia. Ei hirveästi heitetä välimatkan kakkosia. Ei sillä, että olisin hirveästi heittänyt niitä ennenkään, mutta kyllä se on vaikuttanut vähän, Markkanen sanoo MTV Urheilulle.

Kun kysyy, onko systeemi sellainen, että Markkasesta saadaan paras irti, suomalainen antaa kriittisen myönnytyksen.

– Joskus tuntuu, että voisi tehdä enemmänkin. Levypalloja ei ehkä varsinkaan itselleni tartu niin paljon, ja ihmiset sanovat siitä, mutta olemme joukkueena keskittyneet levypalloihin paremmin ja se on auttanut. Kaikilla muilla (levypallokeskiarvo) on varmaan mennyt ylöspäin, Markkanen sanoo ja jatkaa:

– Meillä on kaikki viisi jätkää levypalloissa. Ihan turha on lähteä omia jätkiä vastaan tappelemaan niistä, otamme joukkueena levypalloja. Niistä pääsee totta kai hyvin hyökkäyksiin aika hyvin lähtemään.

"Pystyy pelaamaan"

Tuoreeltaan Markkasta on hidastanut myös vasemman jalan nilkkavamma. Nilkka alkaa väsyä ja oireilla pelin loppua kohden.

Markkasen mukaan nilkalla "pystyy kuitenkin pelaamaan". Hän tahkosikin yön ottelussa Detroit Pistonsia vastaan reilut 28 minuuttia.  Suomalainen teki 14 pistettä, otti seitsemän levypalloa ja antoi kaksi koriin johtanutta syöttöä. Bulls katkaisi kuuden ottelun mittaisen tappioputkensa 108–99-voitolla.

– Lopussa olisi normaalisti lähtenyt varmaan hakemaan donkkia ison jätkän yli, mutta nyt lähdin vain yrittämään mennä ympäri puolustajasta. Siinä ei ole ihan normaalia voimaa, mutta kyllä sillä pelata pystyy, Markkanen sanoo nilkastaan.

– Vähän heikommalla nilkalla ei ole nyt ihan niin räjähtävä, niin vähän enemmän ehkä kaukoheittämistä ollut kuin korille päin menemistä. 

"Näkee, että ei ole ihan asiantuntija kirjoittanut"

Ja sitten kritiikkiin, joka kohdistuu usein juuri heittopeliin ja pisteisiin. Niistä on tilastojen kautta helppo ottaa kiinni.

– Suomalaiset kyllä osaavat negatiivisista asioista huomauttaa, Markkanen lataa.

Markkanen sanoo, ettei hänellä ole puhelimessaan sosiaalisen median sovelluksia, joista hän kritiikkiä lukisi. 

– Tiedostan itse, mitä pystyn tekemään paremmin ja mitä tekee hyvin. On vähän oma maailma. Siihen on turha päästä ulkopuolisia sinne sisään. Aina joku sattuu kuitenkin lähettämään jonkin artikkelin ja sitten vähän huumorilla ottaa sen ja naureskelee.

– Jotkut tietyt artikkelit saavat naurahtamaan. Näkee, että ei ole ehkä ihan asiantuntija kirjoittanut. Ihan huumorilla lukee niitäkin.

Bulls-valmentaja Jim Boylen:"Olemme kiitollisia, että meillä on Lauri Markkanen" 2:01
Bulls-valmentaja Jim Boylen: "Olemme kiitollisia, että meillä on Lauri Markkanen."

Lue myös:

    Uusimmat