Chicago Bullsin päävalmentajalta vahva kannanotto Lauri Markkasen tilanteeseen

Bulls-valmentaja Jim Boylen:"Olemme kiitollisia, että meillä on Lauri Markkanen" 2:01
Bulls-valmentaja Jim Boylen: "Olemme kiitollisia, että meillä on Lauri Markkanen."

Chicago Bullsin päävalmentaja Jim Boylen ei ole heittämässä Lauri Markkasta bussin alle, vaikka suomalaiskoripalloilijalla on ollut tällä NBA-kaudella ajoittain vaikeaa. Päinvastoin.

– Minä koen, että hänellä on ollut joitain todella hyviä hetkiä tänä vuonna. Joukkueena meillä on ollut joitain hyviä ja joitain vaikeita hetkiä. En ole pettynyt häneen pelaajana tai työnteon osalta. Ei ole mitään sellaista, Boylen pudottelee MTV Urheilulle.

Markkaselta on nähty tällä kaudella aavistuksen viime kautta vähemmän pelitilanneheittoja. Suomalainen on tehnyt sesongin 40 ottelussaan keskimäärin 15,3 pistettä per peli, kun koko viime kaudella hän pussitti 18,7 pinnaa peliä kohden. Levypallokeskiarvo 6,6 on ollut Markkasen NBA-uran huonoin; viime kaudella hän otti keskimäärin 9,0 levypalloa ottelussa.

Nilkkavammasta viime aikoina kärsinyt Markkanen toi MTV Urheilulle esiin Bullsin pelaamisessa tehdyt muutokset. Suomalainen on kuitenkin myös äärimmäisen kriittinen omaa pelaamistaan kohtaan.

– Me haluaisimme, että hän pelaisi paremmin, ja hän haluaisi pelata paremmin niinä hetkinä, kun hän ei tee niin. Se on osa peliä, Boylen sanoo.

Boylen kehuu Markkasta kypsyydestä ja erinomaisesta kyvystä katsoa eteenpäin. Luotsi myös itse ohjaa suomalaista tähän suuntaan.

– Puhun hänelle siirtymisestä kohti seuraavaa pelitilannetta. Älä katso taaksepäin, siirry seuraavaan pelitilanteeseen – pystyt tekemään seuraavan kolmosen, pystyt tekemään seuraavan hyvän päätöksen, pystyt saamaan seuraavan levypallon.

– Me olemme kiitollisia, että meillä on Lauri Markkanen. Hän on hyvä meille.

Lauri Markkanen kertoo vaikeasta kaudestaan:"Tuntuu, että voisi tehdä enemmänkin" 2:45
Lauri Markkanen kertoo vaikeasta kaudestaan: Tuntuu, että voisi tehdä enemmänkin."

Lue myös:

    Uusimmat