Lauri Markkanen jätti ottelun kesken – valmentaja avaa tilannetta

Lauri Markkanen pelasi vain ensimmäisen puoliajan, kun hänen joukkueensa Chicago Bulls hävisi vieraissa Toronto Raptorsille koripallon NBA:ssa lukemin 103–112.

Markkanen jätti ottelun kesken tunnettuaan itsensä puolikuntoiseksi.

–  Laurilla oli vähän väsymystä ja hän tunsi olonsa heikoksi. Tuntui oikealta pitää hänet sivussa, päävalmentaja Jim Boylen selvitti Bullsin Twitter-tilillä.

Boylen ei vielä osannut sanoa, pelaako Markkanen seuraavassa ottelussa keskiviikkoiltana kotikentällä Portlandia vastaan.

–  Minulla ei ole hajuakaan siitä. Toivon, että hän pelaa. Jos ei, teemme parhaamme niillä pelaajille, jotka meillä on, Boylen sanoi Chicago Tribunen mukaan.

Markkanen teki pelaamiensa 16 minuutin aikana 10 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Puolikuntoisuus näkyi suomalaistähden hyökkäyspään otteissa, sillä hän upotti vain kaksi pelitilannekoria 10 yrityksellä.

Chicagon paras pistemies oli Wayne Selden, joka teki 20 pistettä. Toronton Norman Powell ylsi niin ikään 20 pisteeseen.

Itälohkon kakkonen Toronto löi pudotuspelimahdollisuutensa jo ajat sitten menettäneen Chicagon 112–103. Raptors oli johdossa koko ottelun ajan.

Chicagolla panokset vähissä

Ottelussa ei ollut havaittavissa minkäänlaista hurmosta, sillä liigan tämän hetken vahvimpiin joukkueisiin kuuluva ja pudotuspelipaikkansa jo varmistanut Toronto teki vain tarvittavan voittaakseen.

Eron jääminen vain yhdeksään pisteeseen kertoo lähinnä siitä, kuinka vahvasti käsijarru päällä Toronto pelasi.

Chicagolla ei puolestaan enää ole kunnollista panosta tällä kaudella, lähinnä sille olisi eduksi hävitä mahdollisimman paljon ja pudota NBA:n kolmen huonoimman joukkueen joukkoon parantaakseen mahdollisuuksiaan ykkösvaraukseen.

Bullsin pelaajista Zach LaVine, Otto Porter ja Kris Dunn olivat sivussa ottelusta loukkaantumisten takia.

Chicagolle tappio oli toinen perättäinen ja seitsemäs viimeisten yhdeksän ottelun aikana. Bullsin takana ovat itälohkossa vain Cleveland ja New York ja lännessä Phoenix. 

Lue myös:

    Uusimmat