Lauri Markkasen kausi ohi

Suomalaiskoripalloilija Lauri Markkanen on sivussa loppukauden ajan, kertoo Chicago Bullsin päävalmentaja Jim Boylen Twitterissä. Markkanen jätti edellisen NBA-pelin Torontossa kesken puolikuntoisuuden takia.

Bullsin mukaan Markkanen kävi Torontossa pelin jälkeen sairaalassa testeissä korkean sykkeen ja uupumuksen takia. Seuran tiedotteen mukaan kaikki testitulokset ovat toistaiseksi olleet normaaleita, mutta lääkintätiimi suosittelee varmuuden vuoksi lisätestejä seuraavien 10–14 päivän ajalle.

–  Pelaajiemme terveys pitkällä aikavälillä on aina organisaatiomme tärkein prioriteetti, sanoi Bulls-johtaja John Paxson.

–  Jatkamme Laurin tilanteen seuraamista ja työskentelemme lääkintätiimin sekä lääkäreiden kanssa tarjotaksemme hänelle kaiken tarvittavan avun, hän lisäsi.

Päävalmentaja Boylen sanoi olevansa toiveikas, että Markkanen on pian täysin kunnossa.

–  Totta kai olemme pettyneitä Laurin puolesta ja omasta puolestamme, hän sanoi seuran Twitter-tilillä.

Chicagolla ei ole enää tällä kaudella kunnollista panosta, sillä sen pudotuspelihaaveet ovat karisseet. Sen sijaan joukkueelle voisi olla eduksi hävitä mahdollisimman paljon parantaakseen mahdollisuuksiaan ykkösvaraukseen.

Markkasen kaudesta tulee entistä rikkonaisempi, sillä alkukaudella hän oli usean viikon verran sivussa kyynärpäävamman takia.

Vajaamiehityksellä pelannut Bulls hävisi kotonaan

Markkanen oli poissa kentältä myös illan ottelussa, kun Bulls hävisi kotiparketillaan Portland Trail Blazersille pistein 98–118. Tappio oli Bullsille kolmas peräkkäinen ja kahdeksas viimeisten kymmenen ottelun aikana.

Bulls pelasi selvällä vajaamiehityksellä, sillä myös Zach LaVine, Otto Porter Jr. ja Kris Dunn olivat sivussa loukkaantumisten takia. Chicagolaisjoukkue on kärsinyt kauden aikana toistuvista loukkaantumisista.

Bullsin paras pistemies oli 21 pistettä tehnyt Shaquille Harrison. Vierasjoukkueesta tehokkain oli Seth Curry 20 pisteellä.

Bulls on hävinnyt kauden ottelusta 55 ja voittanut 21 kertaa. Bullsin takana itälohkossa ovat vain Cleveland ja New York.

Lue myös:

    Uusimmat