Lauri Markkanen pussitti 13 pistettä – Chicagon tappiokierre katkesi vihdoin

Lauri Markkasen Chicago katkaisi tappioputkensa myöhään maanantaina Suomen aikaa pelatussa ottelussa Clevelandia vastaan. Bulls kaatoi NBA-koripallon pahnanpohjimmaisen Cavaliersin vieraissa 104–88.

Markkanen keräsi ottelussa 13 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Peliaikaa hän sai vajaat 32 minuuttia. Markkanen upotti kolme kolmosta viidellä yrityksellään.

Bullsin tehokkain oli Zach LaVine 25 pisteellä.

Itälohkon pohjajoukossa rypevälle Chicagolle voitto oli tervetullut helpotus, sillä joukkue oli hävinnyt edelliset kymmenen ottelua peräkkäin. Ottelu oli helpotus myös Chicagon pelintekijälle Kris Dunnille, joka oli pelannut huonosti viime ottelunsa. Nyt hän kirjautti 13 pistettä ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

–  Painoin vain menemään. Yritin pysyä positiivisena ja tehdä tasaisesti töitä, Dunn kertoi Chicago Sun-Timesin mukaan.

– Saimme nyt apinan pois selästämme. Kymmenen ottelun häviäminen perättäin on syvältä, se on turhauttavaa. Nyt voimme henkäistä vähän ja rakentaa tämän päälle.

Bulls hallitsi ottelua alusta lähtien, eikä Cleveland päässyt johtoon missään vaiheessa. Vieraat johtivat jo ensimmäisen neljänneksen jälkeen 13 pisteellä. Cleveland kavensi toisella neljänneksellä eron kuuteen pisteeseen, mutta sen jälkeen Chicago repäisi jälleen lisää eroa.

Häntäpään kamppailu

Voitto ei silti anna Chicagolle aihetta suureen riemuun, sillä Cleveland ei ole kummoinen vastus. Supertähti LeBron Jamesin siirryttyä kesällä kotiosavaltionsa Ohion ylpeydestä Los Angeles Lakersiin on Cleveland tipahtanut NBA:n kärkijoukosta suoraan sen huonoimmaksi joukkueeksi. Clevelandilla on kasassa tältä kaudelta vain yhdeksän voittoa, kaksi vähemmän kuin Chicagolla.

Clevelandissa nähtiinkin maanantaina kahden jo pudotuspelimahdollisuutensa menettäneen joukkueen kohtaaminen.

Häntäpään joukkueilla on myös motiivi menestyä mahdollisimman huonosti, sillä heikko menestys parantaa mahdollisuuksia saada ensi kesän varaustilaisuuden ykkösvaraus ja päästä varaamaan Duken yliopiston superlupaus Zion Williamson. Chicagossa monien katseet ovatkin jo tulevaisuudessa, sillä tämä kausi on menetetty.

Bullsin Bobby Portis vakuutti kuitenkin, ettei joukkue aio hävitä tahallaan.

– Emme yritä hävitä minkään varausvuoron takia, Portis sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat