Lauri Markkanen jännitti kotona tv:n ääressä – näin NBA:n tähdistövalinta julkistettiin: "Se oli hermoja raastavaa"

29:10
Lauri Markkanen valittiin NBA-tähdistöotteluun – Hanno Möttölä kertoo huimasta kehityksestä: "Lauri on pelannut sen pyramidin läpi."

Lauri Markkanen sai jännittää tähdistövalintaansa kotonaan loppuun asti, kunnes TNT-kanavalla julkistettiin valmentajien poiminnat niin NBA:n läntisestä kuin itäisestä konferenssista. Utah Jazz -laituri on yksi lännen neljästä etukentän vaihtopelaajasta.

Pääkuvan videolla entinen NBA-pelaaja Hanno Möttölä purkaa Markkasen tähdistövalinnan merkityksen atomeiksi ja paljastaa jo suomalaistähden seuraavan tavoitteen koripallon ykkösliigassa. 

Markkanen kertoi Utah Jazzin lehdistötilaisuudessa, ettei tiennyt valinnastaan etukäteen, vaan jännitti julkistustilaisuutta yhdessä perheensä ja agenttinsa kanssa kotonaan.

NBA-valmentajien valinnat pudoteltiin yksi kerrallaan. Avausviisikon pelaajat oli julkistettu jo viime viikolla.

– Se oli hieman hermoja raastava kokemus, mutta tässä sitä ollaan, Markkanen hymyili.

– Tiesimme tietenkin, että loistavia pelaajia on mukana jahtaamassa paikkaa, ja kun Paul Georgen nimi sanottiin, se oli hermostuttava hetki, koska tiesimme, että hän taistelee samoista paikoista (etukentän pelaajana) kuin minä.

– Olen innoissani. Tämä on henkilökohtaisella tasolla niitä tavoitteita, joiden eteen olen tehnyt töitä. Kävin läpi paljon tunteita, ja kävin läpi kaikkea, mitä matkan varrella olen kokenut. Kaikki tapahtuu syystä. Aloin ajatella, että minun on pitänyt kokea se kaikki aiempi, jotta olen päässyt tähän pisteeseen.

Markkaselle itselleen nyt nähty tykkikausi ei ole tullut yllätyksenä.

– Minulla oli korkea itseluottamus, kun kausi alkoi kesän jälkeen, mutta en oikeastaan kirjoittanut ylös tähdistöottelua tavoitteekseni tälle kaudelle. Olen mennyt päivä kerrallaan, Markkanen totesi.

– Huolehdin enemmän tästä joukkueesta kuin tähdistöottelusta. Mutta sitä alkoi ajatella enemmän joukkueen hyvän alun jälkeen. Olen äärimmäisen onnellinen.

NBA:n tähdistöottelu pelataan Markkasen nykyisessä kotikaupungissa Salt Lake Cityssä, Utah Jazzin kotipyhätössä Vivint Arenassa.

– Kotiyleisö merkitsee kaikkea.

Markkasen arvion mukaan Suomessa luultavasti ymmärretään tähdistöottelun arvo ja merkitys Yhdysvalloissa. Hän itse varttui ihaillen NBA:n tähdistöpelien donkkeja ja show-elementtiä.

– Vaikka se ei ollut mikään normaali koripallo-ottelu, sitä oli hauska katsella, Markkanen kuvaili.

Suomalaisena pelaajana Markkanen on kulkenut poikkeuksellisen taipaleen tähän pisteeseen.

– Tuntuu hullulta, kun katsoo taaksepäin, Markkanen myönsi.

Utah Jazzin organisaatio juhli Markkasen valintaa täysin palkein. Suomalaistähti otettiin hallilla vastaan isoin All Star -kyltein, ja joukkuekaverit toivottivat suomalaiselle lämpimät onnittelunsa.

– He merkitsevät kaikkea. He ovat minun tukeni. Sain puhua kaikille ja kiittää jokaista työntekijää erikseen siitä, mitä he ovat tehneet tällä kaudella, Markkanen kiitteli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja