Lauri Markkasta viedään Yhdysvalloissa jo NBA:n tähdistöotteluun – näin suomalaistaiturin unelmavalinnasta tulisi totta

Lauri Markkanen johdatti Jazzin voittoon upealla esityksellä Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä.

Lauri Markkasen unelma koripallon NBA:n tähdistöottelussa pelaamisesta voi hyvinkin toteutua kuluvalla kaudella. Ja ensi helmikuussa järjestettävässä näytöstapahtumassa on nyt vielä lisäporkkana suomalaistähdelle. 

NBA:n All Star -viikonloppu käydään nimittäin tällä kaudella Salt Lake Cityssä, Markkasen nykyisen seuran Utah Jazzin kotiareenalla. 

Vaikka kausi on vielä nuori, Markkanen on jo monen mielestä osoittanut tasonsa riittävän tähdistövalintaan. Utah on voittanut ennakkoarvioihin nähden sensaatiomaisesti kuusi kahdeksasta ottelustaan, ja Markkanen on ollut joukkueensa ykkösveturi. 

– Hän on All Star. Aion saarnata siitä tänä vuonna ja toivon todella, että hän pääsee sinne (tähdistöotteluun), joukkuetoveri Malik Beasley hehkuttaa KSL Sportsin mukaan.

– Hän pystyy tekemään paljon sellaista, jota en ennakkoon osannut odottaa. Kun tajusimme tämän harjoitusleirillä, yritimme pitää häntä piilossa. Mutta nyt hän on näyttämässä maailmalle, mikä hän on miehiään, tähdistöottelussa vuonna 2021 pelannut Jazz-takamies Mike Conley kehuu Deseret Newsin sivuilla. 

Markkanen kuittasi Beasleyn kommentit tyynen kiitollisena. Hän tunnusti All Star -ottelun suureksi tavoitteekseen MTV Urheilun haastattelussa viime toukokuussa

– Tähdistöottelu on henkilökohtaisella tasolla se unelma. Että pystyn näyttämään pärjääväni niin kovalla tasolla siinä liigassa, Markkanen linjasi tuolloin. 

Monivaiheinen valintasysteemi

NBA:n tähdistöottelun pelaajien valinta aloitetaan itäisen ja läntisen konferenssin joukkueiden avausviisikoista. Nämä määräytyvät 50-prosenttisesti yleisöäänillä, minkä lisäksi pelaajien sekä median äänille annetaan kummallekin neljänneksen painoarvo. 

Avausviisikon ulkopuolisista valinnoista vastaavat NBA-valmentajat. He äänestävät konferenssinsa sisällä, mutta eivät voi antaa ääniä omille pelaajilleen. Jokainen valmentaja äänestää kahta takamiestä, kolmea etukentän pelaajaa ja kahta villin kortin pelaajaa. 

Jos kyseessä on monella eri paikalla operoiva tähti, valmentajia kehotetaan osoittamaan pelaajalle "eniten tähdistöjoukkuetta hyödyttävä pelipaikka". Esimerkiksi Markkanen lukeutuu tähän joukkoon.  

Kaikkiaan molempiin tähdistöjoukkueisiin mahtuu 12 pelaajaa. 

Lue myös:

    Uusimmat