Lauri Markkanen avautuu pelaajakapinan sammuttamisesta: ”Ajattelin joukkueen muita jäseniä”

Chicago Bullsin pelaajakapinan rauhoittanut Lauri Markkanen on avannut tuntemuksiaan kriisiin ajautuneen NBA-joukkueen tilanteen kärjistymisestä.

The Athletic -lehti kertoi Chicagon pelaajien ja valmennusjohdon ajautuneen törmäyskurssille lauantaina Boston Celticsia vastaan tulleen 56 pisteen tappion jälkeen.

Pelaajat alkoivat viestitellä toisilleen ja suunnittelivat kahden peräkkäisen ottelun jälkeen määrätyistä harjoituksista kieltäytymistä. Lehden mukaan Markkanen kuitenkin kehotti muita osallistumaan treeneihin.

Suomalaispelaajan vetoaminen puri joukkuekavereihin, ja lopulta pelaajat ja valmennus pitivät harjoitusten sijaan kahden tunnin palaverin. Markkanen kertoi näkemyksensä tapahtuneesta Chicago Tribune -lehdelle:

– Halusin sanoa mielipiteeni ja kertoa pelaajille, mitä ajattelen. Uskon, että voin olla yksi joukkueen johtajista. Siksi ehdotin sitä. Näin se meni, Markkanen kommentoi.

Chicago Tribunen mukaan Markkasen avauksen jälkeen myös Robin Lopez ilmoitti olevansa harjoituksiin osallistumisen kannalla.

– Minusta se oli ammattimaisempi tapa tehdä se. Ajattelin muita joukkueen jäseniä, että he tulevat työpaikalleen. Se ei tietenkään ollut pääasia, mutta jotkut asuvat tunnin ajomatkan päässä ja tulevat töihin, Markkanen kommentoi.

– Yritin sanoa, kuinka epäkunnioittavaa se on kertoa heille, ettemme ilmesty paikalle.

Avautuminen joukkueelle uusi kokemus

Markkanen pelaa vasta toista kauttaan NBA:ssa, mutta on onnistunut kentällä esittämillään otteilla voittamaan joukkuetovereiden kunnioituksen puolelleen. Kokeneempien pelaajien suunnitelmiin puuttuminen oli hänellekin uusi juttu.

– Se oli todellakin uutta minulle. Se oli vain ajatus. Aloimme keskustella ja selvitimme sen joukkueena. Meidän täytyy pitää yhtä. Meillä oli tietysti ollut kova viikko. Täytyy tehdä yhdessä töitä, ja uskon, että teemme, hän totesi ennen Bullsin seuraavaa ottelua Mexico Cityssa.

Zach LaVinen mukaan koko boikottikeskustelu on lähtenyt käsistä. Pelaajien puhemiehenä toiminut LaVine tapasi päävalmentaja Jim Boylenin myös kahden kesken.

– Ei siinä ollut kyse harjoituksista tai pelistä. Se oli kollektiivinen tunne tappiosta ja oikeastaan koko viikosta, LaVine selvitti.

– Minä ja Jim olemme samalla sivulla. Samoin joukkue. Uskon, että eteenpäin pääseminen on todella hyvä juttu, hän jatkoi.

Chicago pelaa ensi yönä NBA-ottelun Mexico Cityssa Orlando Magicia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat