Lauri Markkanen esti joukkueensa kapinan – alla seurahistorian suurin tappio

Vilttiketju niputtaa urheiluviikonlopun 17:25

Koripallon NBA:n yksi menestyneimmistä seuroista, Chicago Bulls on todellisessa kriisissä. Useat joukkueen vanhemmat pelaajat suunnittelivat harjoituksien boikotoimista, mutta suunnitelma peruuntui Lauri Markkasen ja Robin Lopezin puuttuessa asiaan, kertoo The Athletic. 

Kuvan videolla maanantai-aamun Vilttiketju.

Joukkue kärsi lauantaina sarjan suurimman kotitappion sen historiassa Bostonia vastaan. Samalla 56 pisteen tappio oli suurin Bullsille koskaan.

Ensimmäistä viikkoaan Chicagon peräsimessä viettävä Jim Boylen päätti pitää harjoitukset sunnuntaina kahden peräkkäisen pelipäivän jälkeen. Tämä ei miellyttänyt joukkueen vanhempia pelaajia, joiden pyyntöä harjoituksien perumisesta ei hyväksytty. Heidän joukossa alkoi kiertää tekstiviestit, joissa he keskustelivat mahdollisesta boikotista.

Viestit alkoivat lauantai-iltana ja jatkuivat sunnuntai-aamuun asti. Alkuperäinen suunnitelma oli kokoontua yhden pelaajan kotiin ja odotella puhelimen pirisemistä. Tämä suunnitelma jäi kuitenkin toteutumatta, kun Markkanen ja Lopez puuttuivat asiaan. 

Heidän mielestään mahdollinen kapina näyttäisi todella epäammattimaiselta ja samalla he osoittivat huolenaiheensa mahdolliseen vaikutukseen joukkueen nuorempiin pelaajiin. 

Toinen idea, joka kiersi pelaajien joukossa, oli se, että he tulisivat harjoituskeskukseen, mutta lähtisivät saman tien pois. Lopulta pelaajat eivät harjoitelleet tai katsoneet edellisen pelin kuvanauhaa, vaan he pitivät kaksi kokousta. Ensimmäisessä he kertoivat keskenään huolenaiheitaan, toisessa valmentajat olivat myös mukana samalla teemalla.

Tapaamiset kestivät kaksi tuntia, jonka jälkeen osa pelaajista jäi tekemään kevyttä harjoitusta, osa lähti paikallistapahtumaan ja osa poistui kokonaan paikalta. 

Bulls kohtaa seuraavaksi Sacramento Kingsin maanantain ja tiistaisen välisenä yönä Suomen aikaa.

Alla olevalla videolla Lauri Markkasen kommentit Boston -ottelun jälkeen.

Markkanen: Oikeastaan kaikki meni pieleen 1:46

Lue myös:

    Uusimmat